Burgery na ostro. Przepis na piekielne burgery

Burgery na ostro. Przepis na piekielne burgery

Lubisz pikantne jedzenie? Mamy dla ciebie najlepszy przepis na pikantne burgery. Dla każdego miłośnika ostrego jedzenia fast food. Dodatek papryki w mięsie burgerowym oraz szczypta ostrej papryki sprawią, że ten ostry burger na pewno przypadnie ci do gustu.

Spróbuj go ze swoimi ulubionymi dodatkami. Możesz podać z liściem sałaty, pomidorem, ogórkami i papryczkami jalapeño. Co tylko przyjdzie ci do głowy. Życzymy smacznego

Burgery na ostro. Przepis na piekielne burgery

Burgery na ostro. Przepis na piekielne burgery

5.0 z 14 głosów
Danie: BurgeryKuchnia: AmerykańskaTrudność: Łatwe
Porcje

4

porcje
Przygotowanie

40

min.
Gotowanie

40

min.
Kalorie

300

kcal

Prezentujemy ostro pikantny przepis na pyszne diabelskie burgery. Dla wszystkich miłośników ostrego jedzenia i fast food. Nieziemski burger pełen ognia.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 620 g mielonej wieprzowiny

  • 1/2 czerwonej papryki

  • 1 średnia cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 łyżka pikantnego ketchupu

  • 1 łyżka pikantnej musztardy

  • 1 łyżka przyprawy do kebaba

  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki

  • sól i pieprz

  • SKŁADNIKI NA SOS
  • 4 korniszony

  • 2 łyżki majonezu

  • 2 łyżki ostrej musztardy

  • 2 łyżki jogurtu


Sposób przygotowania:

  • Aby przygotować burgery należy cebule bardzo drobno posiekać, paprykę oczyścić z nasion, miąższ pokroić w drobną kosteczkę. Natomiast czosnek przeciśnijmy przez praskę i dodać wszystko do mięsa.
  • Do mięsa mielonego dodajmy, ketchup, przyprawę do kebaba, słodką paprykę mieloną. Całość wymieszajmy, doprawmy solą i mielonym pieprzem czarnym.
  • Wlejmy około czterech łyżek wody i dobrze oraz starannie wyróbmy masę. Następnie uformujmy burgery i kiedy będą już uformowane chłodźmy je przez ponad pół godziny czasu.
  • Potem ułóżmy je na kratce piekarnika. Pieczmy je w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut czasu.
  • W między czasie przygotujmy sos – należy czosnek przecisnąć przez praskę. Korniszony pokrójmy w kostkę. Wymieszajmy z resztą składników. Podawajmy z gotowymi już burgerami.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Zobacz ProstePesto na Facebooku

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*