Domowe burgery po polsku. Polskie burgery z kotletem schabowym schowanym w świeżej pszennej bułce, z masłem koperkowym i odrobiną wyrazistego majonezu Kieleckiego. Myślę że więcej zachwalać tych kanapek nie muszę, gdyż po spojrzeniu na poniższe zdjęcie ślinka sama cieknie. Dla mnie to najdoskonalsza wersja burgerów, nawet najlepszej jakości mielona wołowina nie zastąpi wieprzowego kotleta schabowego smażonego w podstawowej panierce z mąki, jajka i tartej bułki. Świeża bułka z mąki pszennej, koperkowe masełko i Kielecki majonez podkreślają polski charakter fast fooda.
Od razu wywołuje u mnie miłe skojarzenia z wycieczkami za czasów szkolnych i tornistrem wypełnionym kanapkami z kotletami. Żmudne wycieczki po górach wymagały zastrzyków energii, takie kanapki pomagały uzupełnić zapasy utraconych sił.
Patent na kanapkę mamy, który nigdy się nie znudzi. Sos koperkowy pysznie urozmaicił bułki