Ćwiartki kurczaka najpierw podsmażone na mocno rozgrzanej patelni dla zamknięcia soków, następnie pieczone w piekarniku. Po upieczeniu mięso jest soczyste, a złocista skórka chrupiąca i przyjemnie przypieczona.
Kurczak z wolnego wybiegu z niewielkiej przydomowej hodowli, gdzie kurki żyją długo i szczęśliwie. Karmione ekologiczną paszą, beztrosko spacerujące trawie, nie wszystkie kury mają taki żywot. Wielu z nas nie zdaje sobie sprawy, jak słabej jakości potrafi być kupowane w przeciętnym sklepie mięso. Najpierw zwierzęta za życia są faszerowane za życia produktami przyspieszającymi ich wzrost i zwiększającymi masę w jak najkrótszym okresie czasu. Później trafiają na rzęź, kolejno są porcjowane i nastrzykiwane wypełniaczami. Wydawać by się mogło, że kupując surowe mięso dostajemy nieprzetworzony jeszcze w żaden sposób produkt, że pierś kurczaka to nie to samo co parówki wytwarzane z resztek. Nic bardziej mylnego. Wiele chorób dotyczących nas szczególnie tych związanych z zaburzeniami hormonalnymi, ma swój początek w na pozór wartościowej diecie.