Przepis | Strona główna | Kuchnia Francuska | Ciasto francuskie z szynką i serem mozzarella
Ciasto francuskie z szynką i serem mozzarella

Ciasto francuskie z szynką i serem mozzarella

Przekąska idealna na przyjęcie, nawet w przypadku niezapowiedzianych gości. Pomysł doskonały także na ciepłe śniadanie. Sakiewki z ciasta francuskiego, z wnętrzem wypełnionym szynką i ciągnącym się serem.

Ciasto francuskie z szynką i serem mozzarella

5 od 17 osób
Autor: Martyna Pietruszka Danie: PrzekąskaKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

8

porcji
Przygotowanie

10

min.
Pieczenie

20

min.
Kalorie

220

kcal

Błyskawiczna przekąska z gotowego ciasta francuskiego. Sakiewki z ciasta francuskiego wypełnione szynką i ciągnącym serem.

Składniki:

  • plasterki szynki

  • ser żółty mozzarella

  • 1 rolka gotowego ciasta francuskiego (np. Lidla)

Sposób przygotowania:

  • Schłodzone ciasto francuskie rozpakuj i rozwiń. Potnij na większe kwadraty – powinno wyjść 8 kwadratów.
  • Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
  • W środku każdej części ciasta, ułóż na samym środku szynkę i ser zwinięte w rulon. 4 brzegi ciasta zawiń do środka, formując coś na kształt paczuszki.
  • Piecz w nagrzanym piekarniku maksymalnie 20 minut.

Jeden komentarz

  1. błyskawiczna przekąska w dodatku wyśmienita

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*