Przekąska idealna na przyjęcie, nawet w przypadku niezapowiedzianych gości. Pomysł doskonały także na ciepłe śniadanie. Sakiewki z ciasta francuskiego, z wnętrzem wypełnionym szynką i ciągnącym się serem.
Ciasto francuskie z szynką i serem mozzarella
Porcje
8
porcjiPrzygotowanie
10
min.Pieczenie
20
min.Kalorie
220
kcalBłyskawiczna przekąska z gotowego ciasta francuskiego. Sakiewki z ciasta francuskiego wypełnione szynką i ciągnącym serem.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
plasterki szynki
ser żółty mozzarella
1 rolka 1 gotowego ciasta francuskiego (np. Lidla)
Sposób przygotowania:
- Schłodzone ciasto francuskie rozpakuj i rozwiń. Potnij na większe kwadraty – powinno wyjść 8 kwadratów.
- Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
- W środku każdej części ciasta, ułóż na samym środku szynkę i ser zwinięte w rulon. 4 brzegi ciasta zawiń do środka, formując coś na kształt paczuszki.
- Piecz w nagrzanym piekarniku maksymalnie 20 minut.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Follow us on Facebook
Zobacz także:
Paszteciki z ciasta francuskiego z grzybamiCiasto francuskie z kremowym serkiem i pomidorkami
Francuskie grzanki z pieca Croque Madame
Ciasto na pizzę. Jak zrobić szybkie cienkie ciasto na pizze
Ciasto francuskie z figami i serem camembert
Omleciki śniadaniowe z szynką i serem
błyskawiczna przekąska w dodatku wyśmienita