Chcesz zamówić ekskluzywny ręcznie robiony tort, ale przeglądając różne strony, jak na przykład ten portal www.tortynabema.pl, nie możesz zrozumieć, dlaczego desery są droższe niż te w cukierni, która jest blisko Ciebie? Jest ku temu kilka powodów i o wszystkich dowiesz się po przeczytaniu tego artykułu!
Ekskluzywne rozwiązania
Ręcznie robione ciasta nie są wyrobami cukierniczymi no name. Aby zrobić taki tort, cukiernik musi omówić z klientem projekt, doprecyzować wszystko w najdrobniejszych szczegółach – od kolorystyki po czcionkę napisu na torcie. Zamawiając taki tort masz pewność, że jest wyjątkowy. Nawet, jeśli ciasto jest powtarzalne, cukiernik wniesie coś własnego do projektu, po uprzednim omówieniu tych zmian z klientem.
Czas = pieniądze
Nad każdym ręcznie przygotowywanym ciastem spędza się dużo czasu. Nawet najprostsze, według klienta, ciasto robi się co najmniej dwa dni, a czasem więcej, biorąc pod uwagę modelowanie figurek, kwiatów i innych dekoracji.
Niepowtarzalne zdobienie
W autorskich ciastach nie wykorzystuje się gotowych dekoracji kupionych w sklepach, nawet jeśli są to sklepy specjalistyczne, ponieważ takie dekoracje odbierają ciastu indywidualność i czynią je standardowym. Każdy płatek kwiatu, każda figurka jest wykonana ręcznie, każdy element projektu zawiera kawałek miłości i pozytywnej energii cukiernika.
Płacimy także za wykształcenie cukiernika
Aby zrobić ciasto wysokiej jakości, cukiernik musi przejść przez naukę, opanować nowe techniki, wypróbować je, a dopiero potem oferować klientom. To wymaga czasu i pieniędzy. Nauka niestety nigdy nie bywa darmowa, cukiernik powinien poświęcić na nią jeśli nie pieniądze, to swój czas. Inaczej po prostu nie stworzy tego wyszukanego deseru, na który oczekujesz!
Ekskluzywne torty – to także ekskluzywne narzędzia cukiernicze
Cukiernik wydaje dużo pieniędzy na narzędzia niezbędne do zrobienia wyjątkowego ciasta, podczas gdy ciasta in-line wymagają minimum – rękawa cukierniczego i dysz do niego.
Produkt o najlepszej jakości
Za proces od początku do końca odpowiada cukiernik, który wykonuje autorskie ciasta. Bardzo cenimy sobie naszą reputację. Do pieczenia stosujemy tylko produkty wysokiej jakości, w przeciwieństwie do niedrogich typowych ciast, w trakcie przygotowywania których oszczędzanie jest jednym z pierwszych punktów, który przekłada się na jakość wypieków.
Twórczość i kreatywność także mają swoją cenę
Każdy autorski tort jest niepowtarzalny, posiada własną “duszę”. Nie można tego znaleźć w kupionych w sklepie ciastkach. Owszem, ciasta w sklepie też są do kupowania, ale nie będziesz w stanie czerpać chociażby jednej dziesiątej tej przyjemności, jaką oferuje ekskluzywny tort.