Przepis | Strona główna | Blog | Dlaczego autorskie ręcznie robione torty nie mogą kosztować mało?
Dlaczego autorskie ręcznie robione torty nie mogą kosztować mało?

Dlaczego autorskie ręcznie robione torty nie mogą kosztować mało?

Chcesz zamówić ekskluzywny ręcznie robiony tort, ale przeglądając różne strony, jak na przykład ten portal www.tortynabema.pl, nie możesz zrozumieć, dlaczego desery są droższe niż te w cukierni, która jest blisko Ciebie? Jest ku temu kilka powodów i o wszystkich dowiesz się po przeczytaniu tego artykułu!

Ekskluzywne rozwiązania

Ręcznie robione ciasta nie są wyrobami cukierniczymi no name. Aby zrobić taki tort, cukiernik musi omówić z klientem projekt, doprecyzować wszystko w najdrobniejszych szczegółach – od kolorystyki po czcionkę napisu na torcie. Zamawiając taki tort masz pewność, że jest wyjątkowy. Nawet, jeśli ciasto jest powtarzalne, cukiernik wniesie coś własnego do projektu, po uprzednim omówieniu tych zmian z klientem.

Czas = pieniądze

Nad każdym ręcznie przygotowywanym ciastem spędza się dużo czasu. Nawet najprostsze, według klienta, ciasto robi się co najmniej dwa dni, a czasem więcej, biorąc pod uwagę modelowanie figurek, kwiatów i innych dekoracji.

Niepowtarzalne zdobienie

W autorskich ciastach nie wykorzystuje się gotowych dekoracji kupionych w sklepach, nawet jeśli są to sklepy specjalistyczne, ponieważ takie dekoracje odbierają ciastu indywidualność i czynią je standardowym. Każdy płatek kwiatu, każda figurka jest wykonana ręcznie, każdy element projektu zawiera kawałek miłości i pozytywnej energii cukiernika.

Płacimy także za wykształcenie cukiernika

Aby zrobić ciasto wysokiej jakości, cukiernik musi przejść przez naukę, opanować nowe techniki, wypróbować je, a dopiero potem oferować klientom. To wymaga czasu i pieniędzy. Nauka niestety nigdy nie bywa darmowa, cukiernik powinien poświęcić na nią jeśli nie pieniądze, to swój czas. Inaczej po prostu nie stworzy tego wyszukanego deseru, na który oczekujesz!

Ekskluzywne torty – to także ekskluzywne narzędzia cukiernicze

Cukiernik wydaje dużo pieniędzy na narzędzia niezbędne do zrobienia wyjątkowego ciasta, podczas gdy ciasta in-line wymagają minimum – rękawa cukierniczego i dysz do niego.

Produkt o najlepszej jakości

Za proces od początku do końca odpowiada cukiernik, który wykonuje autorskie ciasta. Bardzo cenimy sobie naszą reputację. Do pieczenia stosujemy tylko produkty wysokiej jakości, w przeciwieństwie do niedrogich typowych ciast, w trakcie przygotowywania których oszczędzanie jest jednym z pierwszych punktów, który przekłada się na jakość wypieków.

Twórczość i kreatywność także mają swoją cenę

Każdy autorski tort jest niepowtarzalny, posiada własną “duszę”. Nie można tego znaleźć w kupionych w sklepie ciastkach. Owszem, ciasta w sklepie też są do kupowania, ale nie będziesz w stanie czerpać chociażby jednej dziesiątej tej przyjemności, jaką oferuje ekskluzywny tort.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*