Kawa lodowa Frappe z lekką pianką powstałą w procesie mieszania w shakerze lub miksowania. Lżejsza wersja tradycyjnej kawy mrożonej z lodami i bitą śmietaną, doskonała na poranną kawę w środku lata.

Kawa lodowa Frappe z lekką pianką powstałą w procesie mieszania w shakerze lub miksowania. Lżejsza wersja tradycyjnej kawy mrożonej z lodami i bitą śmietaną, doskonała na poranną kawę w środku lata.
Dłuższe podświetlenie ekranu
1
porcje10
min.5
min.140
kcalFrappe to lżejsza wersja kawy mrożonej, napowietrzona pianka powstaje w procesie miksowania lub intensywnego mieszania w shakerze.
2 łyżki kawy rozpuszczalnej Nescafe
2 łyżeczki cukru trzcinowego drobnego
100 ml wrzątku
200 ml schłodzonego mleka z zawartością 1,5 % tłuszczu
10 kostek lodu
Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto
Polub nas na Facebook
Przepis polecany przez ProstePesto.pl – tylko proste przepisy kulinarne na ProstePesto.pl. Bądź na bieżąco. Obserwuj na Facebooku i Instagramie! Zapisz się do newslettera!
Kupowanie żywności polskiej produkcji służy polskiemu rolnictwu i gospodarce. Wybieraj produkty z kodem 590 produkowane w Polsce. #KupujŚwiadomie #Produktpolski