Słodkie śniadanie lub podwieczorek przygotowywany przez nasze mamy, kiedy byliśmy dziećmi. Kaszka manna na gęsto gotowana na mleku, polana syropem malinowym wywołuje dziecięce wspomnienia. Taki prosty kilkuminutowy deser, nieco zapomniany.
Słodkie śniadanie lub podwieczorek przygotowywany przez nasze mamy, kiedy byliśmy dziećmi. Kaszka manna na gęsto gotowana na mleku, polana syropem malinowym wywołuje dziecięce wspomnienia. Taki prosty kilkuminutowy deser, nieco zapomniany.
2
porcje5
min.10
min.110
kcalGrysik na gęsto – kaszka manna gotowana na mleku, podana z płynnym masłem, syropem malinowym i świeżymi owocami sezonowymi.
Dłuższe podświetlenie ekranu
300 ml 300 mleka
3 czubate łyżki 3 kaszy mannej
1 łyżeczka 1 białego cukru
szczypta soli morskiej
2 łyżeczki 2 masła
80 ml 80 syropu malinowego
100 g 100 świeżych malin
2 łyżki 2 ziarenek granatu
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Follow us on Facebook
Przepis polecany przez ProstePesto.pl – tylko proste przepisy kulinarne na ProstePesto.pl. Bądź na bieżąco. Obserwuj na Facebooku i Instagramie! Zapisz się do newslettera!
Kupowanie żywności polskiej produkcji służy polskiemu rolnictwu i gospodarce. Wybieraj produkty z kodem 590 produkowane w Polsce. #KupujŚwiadomie #Produktpolski
Ja cie, ale to jest pyszne. Grysik smakiem dzieciństwa, cieszę się, ze mi go przypomniałaś