Przepis | Strona główna | Śniadania i przekąski | Jajka faszerowane żółtym serem i rzodkiewką
Jajka faszerowane żółtym serem i rzodkiewką

Jajka faszerowane żółtym serem i rzodkiewką

Szybka i smaczna przekąska na przyjęcie. Po faszerowane jajka wszyscy goście sięgną z przyjemnością.

Jajka faszerowane rzodkiewką, szczypiorkiem i żółtym serem

5 od 18 osób
Autor: Paweł Clad Danie: PrzekąskaKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

20

sztuk
Przygotowanie

20

min.
Gotowanie

10

min.
Kalorie

280

kcal

Przekąska albo przystawka na przyjęcia w postaci faszerowanych jajek. Prosty przepis na przygotowanie jajek nadziewanych.

Składniki:

  • 10 jajek z chowu ściółkowego

  • 1/2 pęczka posiekanego szczypiorku

  • 1 pęczek rzodkiewki

  • 80 g sera żółtego

  • 2 łyżki majonezu

  • sól i mielony pieprz

Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotuj na twardo, po czym zanurz je w zimnej wodzie i pozostaw do ostudzenia. Obierz z łupin, starając się nie naruszyć wnętrza. Przekrój na połówki i wydrąż żółtka.
  • Żółtka przełóż do miski. Dodaj posiekany drobno szczypiorek oraz ser żółty i rzodkiewki starte na tarle o grubych oczkach.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj majonez. Farsz wymieszaj i nadziej nim białka.
  • Gotowe połówki jajek ułóż na dekoracyjnym półmisku, możesz udekorować je kiełkami, posiekanym szczypiorkiem lub ćwiartkami rzodkiewki.

2 komentarze

  1. wiosennadama

    znakomite wiosenne jajka nadziewane

  2. panidomumama

    Te nadziewane jajeczka to hit wszystkich rodzinnych spotkań 😀

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*