Szybka i smaczna przekąska na przyjęcie. Po faszerowane jajka wszyscy goście sięgną z przyjemnością.
Jajka faszerowane rzodkiewką, szczypiorkiem i żółtym serem
Autor: Paweł Clad
Danie: PrzekąskaKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje
20
sztukPrzygotowanie
20
min.Gotowanie
10
min.Kalorie
280
kcalPrzekąska albo przystawka na przyjęcia w postaci faszerowanych jajek. Prosty przepis na przygotowanie jajek nadziewanych.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
10 10 jajek z chowu ściółkowego
1/2 pęczka 1/2 posiekanego szczypiorku
1 pęczek 1 rzodkiewki
80 g 80 sera żółtego
2 łyżki 2 majonezu
sól i mielony pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo, po czym zanurz je w zimnej wodzie i pozostaw do ostudzenia. Obierz z łupin, starając się nie naruszyć wnętrza. Przekrój na połówki i wydrąż żółtka.
- Żółtka przełóż do miski. Dodaj posiekany drobno szczypiorek oraz ser żółty i rzodkiewki starte na tarle o grubych oczkach.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj majonez. Farsz wymieszaj i nadziej nim białka.
- Gotowe połówki jajek ułóż na dekoracyjnym półmisku, możesz udekorować je kiełkami, posiekanym szczypiorkiem lub ćwiartkami rzodkiewki.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Zobacz ProstePesto na Facebooku
znakomite wiosenne jajka nadziewane
Te nadziewane jajeczka to hit wszystkich rodzinnych spotkań 😀