Szybka i smaczna przekąska na przyjęcie. Po faszerowane jajka wszyscy goście sięgną z przyjemnością.
Jajka faszerowane rzodkiewką, szczypiorkiem i żółtym serem
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Porcje
20
sztukPrzygotowanie
20
min.Gotowanie
10
min.Kalorie
280
kcalPrzekąska albo przystawka na przyjęcia w postaci faszerowanych jajek. Prosty przepis na przygotowanie jajek nadziewanych.
Składniki:
10 jajek z chowu ściółkowego
1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
1 pęczek rzodkiewki
80 g sera żółtego
2 łyżki majonezu
sól i mielony pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo, po czym zanurz je w zimnej wodzie i pozostaw do ostudzenia. Obierz z łupin, starając się nie naruszyć wnętrza. Przekrój na połówki i wydrąż żółtka.
- Żółtka przełóż do miski. Dodaj posiekany drobno szczypiorek oraz ser żółty i rzodkiewki starte na tarle o grubych oczkach.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj majonez. Farsz wymieszaj i nadziej nim białka.
- Gotowe połówki jajek ułóż na dekoracyjnym półmisku, możesz udekorować je kiełkami, posiekanym szczypiorkiem lub ćwiartkami rzodkiewki.
Instagram @prostepesto
Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto
Facebook ProstePesto
Polub nas na Facebook
Zobacz także:
Kiełki rzodkiewki hodowane w słoikuPomidorki faszerowane jajkiem serem i szynką
Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem
Jajka w sosie chrzanowym
Jajka po turecku z jogurtem greckim i palonym masłem
Wegetariańskie sznycle – kotlety jajeczne
znakomite wiosenne jajka nadziewane
Te nadziewane jajeczka to hit wszystkich rodzinnych spotkań 😀