Jak pakować rzeczy z kuchni do przeprowadzki?

Jak pakować rzeczy z kuchni do przeprowadzki?

Dla tych, którzy lubią gotować – kuchnia, jadalnia i bar zwykle kończą jako ostatnie pokoje w domu, w których można pakować przedmioty. W końcu trudno jest mieszkać w domu bez talerzy, szklanek i naczyń kuchennych. Nie wspominając o tym, że większość artykułów kuchennych okazuje się również delikatna i łamliwa, dlatego priorytetem jest folia bąbelkowa i inne specjalne opakowania.

Od delikatnej porcelany i zwykłych zastaw stołowych po fantazyjne sztućce i gadżety kuchenne – oto kilka wskazówek, jak zapakować wszystkie przedmioty w kuchni.

Sztućce i wyroby ze szkła

Od kryształowych kieliszków do wina i porcelanowych talerzy po kufle do piwa, te delikatne porcelany i szklanki powinny być odpowiednio zapakowane, aby uniknąć ich rozbicia. Pamiętaj, aby używać wysokiej jakości pudeł z tektury falistej. Ostatnią rzeczą, jakiej pragniesz, jest wypadnięcie dna – a twoje drogie przedmioty rozsypią się po podłodze. Po znalezieniu odpowiednich pudeł, wykonaj dzielniki by posegregować i utrzymać rzeczy w odpowiednim położeniu.

Użyj zarówno wkładek z pianki, jak i folii bąbelkowej, aby odpowiednio zapakować swoją delikatną porcelanę, taką jak porcelanowe talerze, miski i filiżanki. Następnie zapakuj i zabezpiecz wszystkie sztućce i szklanki folią bąbelkową przed zapakowaniem. Nie jest też złym pomysłem wypychanie wnętrza szklanek papierem do pakowania.

Naczynia do gotowania, pieczenia, garnki, patelnie i narzędzia kuchenne

Ogólnie rzecz biorąc, przedmioty te są łatwiejsze do spakowania niż delikatna porcelana i delikatna zastawa stołowa. Większość większych naczyń i naczyń do pieczenia, takich jak żeliwne patelnie, naczynia żaroodporne, blachy do ciastek, patelnie i garnki ze stali nierdzewnej, należy odpowiednio zabezpieczyć papierem do pakowania lub warstwą folii bąbelkowej. Dopóki są one szczelnie i bezpiecznie zapakowane, powinny być w porządku. Oprócz folii bąbelkowej i papieru do pakowania zalecam stosowanie koców i innych miękkich przedmiotów do buforowania naczyń w każdym ruchomym pudełku.

Gadżety i urządzenia kuchenne

Kupując urządzenia kuchenne, unikaj wyrzucania pudeł do śmieci! Zachowując oryginalne opakowanie gadżetów i urządzeń kuchennych, możesz zapakować toster, ekspres do panini i robot kuchenny w pudełka specjalnie zaprojektowane na te przedmioty. Jeśli nie możesz znaleźć oryginalnych pudełek, w których zakupiono urządzenia, upewnij się, że używasz solidnych pudeł z tektury falistej. W przeciwnym razie cięższe przedmioty – takie jak garnki i roboty kuchenne – mogą być zbyt duże, aby poradzić sobie z tekturowym pudełkiem niskiej jakości.

Zwykła zastawa stołowa

Ponieważ najprawdopodobniej będziesz używać swoich talerzy i kubków do daty przeprowadzki, sugeruję spakować te przedmioty kuchenne do końca. Nieformalne zastawy stołowe obejmują codzienne obiady, kubki do kawy, spodki, miski na płatki zbożowe i inne przedmioty znajdujące się w szafkach kuchennych. Podczas gdy Twoje codzienne zastawy stołowe mogą być wymienne, nadal dobrym pomysłem jest wzmocnienie wszystkich przedmiotów folią bąbelkową, woreczkami piankowymi lub jakąś amortyzacją przed zapakowaniem ich do środka. Pamiętaj, aby w miarę możliwości używać tekturowych pudełek i wkładek do przegródek. Podczas gdy te dzielniki mogą być nieco trudne do złożenia, oszczędzisz pieniądze i bóle głowy na dłuższą metę, odpowiednio chroniąc twoje talerze, miski i kubki.

Ustaw kubki, miski i inne nieformalne zastawy stołowe jeden na drugim w każdej części pudełka. W ten sposób będziesz w pełni korzystać z każdego pudełka. Tylko upewnij się, że poszczególne elementy są chronione folią bąbelkową, aby działały jak zderzak między delikatnymi przedmiotami. Wyrównaj dolną i górną część pudełka również papierem do pakowania. W zależności od tego, jak kruche są Twoje codzienne zastawy stołowe, powinno to pomóc w ochronie twoich przedmiotów przed przewróceniem.

Spiżarnia

W zależności od tego, jak daleko się przeprowadzasz, możesz zabrać ze sobą spiżarnię. Jeśli poruszasz się w pobliżu i chcesz przynieść płatki zbożowe, konserwy i nieotwarte przekąski, dobrze jest upewnić się, że wszystko jest odpowiednio zamknięte. Unikaj przecieków i nakłuć, pakując konserwy, a także torebki cukru i mąki, zarówno w torby plastikowe, jak i plastikowe. Polecam również delikatne słoiki do pakowania w bąbelki, aby uniknąć ich pęknięcia i wycieku na inne twoje rzeczy.

Dla każdego pudełka upewnij się, że oznaczysz je zarówno jako „Kuchnia”, jak i „Kruche”, aby osoby przeprowadzające wiedziały, że powinny obchodzić się z nimi ostrożnie. Dobrym pomysłem jest również narysowanie strzałki skierowanej w górę i oznaczonej „tą stroną w górę”, aby Twoje delikatne przedmioty nie zostały rzucone do góry nogami.

Jeden komentarz

  1. kuchennarewolucja

    Nie znoszę przeprowadzek, ale dziękuję za dużo cennych wskazówek

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*