Chrupiąca panierka do kurczaka jak w KFC. Kto z nas choć raz nie spróbował tej wyjątkowej potrawy? Choć uznawana za fast food, niezbyt zdrowa, przez smażenie w głębokim oleju, jednak tak niepowtarzalny i wyjątkowy sposób przygotowywania skrzydełek, udek, czy piersi z kurczaka jest wprost fenomenalny. Choć do dnia dzisiejszego przepis jest pilnie strzeżony i ponoć znają go jedynie dwie osoby na całym świcie, z tego przepisu uzyskasz genialnego kurczaka, jakbyś właśnie zasiadł w restauracji KFC, to wszystko w zaciszu własnego domu.
Z pewnością, jak raz spróbujesz, będziesz wracał do tego przepisu przy każdej imprezie rodzinnej, czy chęci na tzw. “niezdrowe żarcie”, a zamówione kurczaki już nie będą takie smaczne. Przygotowując piersi z kurczaka z tego przepisu, możesz zrobić przepyszne kanapki, burgery, czy tosty, wkładając kurczaka w pieczywo, dodając liść sałaty lodowej i polewając sosem barbecue – istna uczta dla podniebienia gwarantowana!