Meksykańskie Quritto jak z restauracji KFC. Quesadilla z farszu zapieczonego pomiędzy dwoma plackami pszennej tortilli. Nadzienie z kawałków pikantnego kurczaka, kolorowej papryki i słodkiej kukurydzy z sosem barbeque. Poniżej znajdziesz instrukcję jak przygotować przepis od podstaw, łącznie ze wskazówkami do samodzielnego usmażenia pszennych placków tortilli. Tortille składają się z mąki pszennej, oleju rzepakowego, wody i odrobiny soli – niezwykle proste i błyskawiczne w przygotowaniu placki.
W moim przypadku żadna wizyta w KFC nie może obejść się bez zamówienia słynnego Quritto. Bywały dni, że Quritto jedliśmy zbyt często i zawsze znalazł się pretekst by odwiedzić po drodze KFC. Na szczęście opamiętaliśmy się i na obecną chwilę jemy od czasu domową, swojską wersję Quesadilli. Nie chcę się chwalić, ale wydaje mi się że jest smaczniejsza od oryginalnej, za sprawą bogato wypełnionego wnętrza placków.