Kiedy za oknem panuje mroźna pogoda, warto zacząć dzień od rozgrzewającej i słodkiej owsianki w wakacyjnym stylu. Klimat tropików przywołamy za pomocą kombinacji egzotycznych smaków – mango, kokosa i rodzynków. Owsianka to tradycyjne danie na śniadanie, ale można ją przecież podawać w wielu wersjach. Ta wymaga tylko krótkich przygotowań dzień wcześniej. Płatki po namoczeniu będą o wiele smaczniejsze.
Rano wystarczy kilka minut i otrzymamy pyszny i zdrowy posiłek. Taka owsianka nie zawiera szkodliwych tłuszczy, za to jest bogata w białko i błonnik. Pozwoli przyjemnie zacząć nowy dzień, zwłaszcza jeśli lubimy słodycze. Zamiast drożdżówki i kawy, warto zdecydować się na takie energetyzujące danie, zwłaszcza, że jest tak proste w przygotowaniu.
A co z wodą po zalanych rodzynkach?