Przepis | Strona główna | Kuchnia Polska | Koreczki z salami i pastą jajeczną
Koreczki z salami i pastą jajeczną

Koreczki z salami i pastą jajeczną

Drobne przystawki i przekąski to nieodłączny element każdego przyjęcia, nawet świętowania w gronie kilku osób. Maleńkie przekąski, takie coś na ząb, zawsze cieszą się dużym zainteresowaniem wszystkich smakoszy. Osobiście je uwielbiam, szczególnie kiedy łączą w sobie rozmaite smaki. W przypadku wytrawnych koreczków salami smak został przełamany cząstką słodkiego winogrona. Warto przygotować takie malutkie przekąski i zaserwować je dla odmiany od chipsów i słonych paluszków. Goście poczują się docenieni i wyjdą od nas zadowoleni.

Koreczki salami nadziewane pastą jajeczną

5 z 1 głos
Autor: Martyna Pietruszka Danie: PrzekąskaKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Ilość

20

sztuk
Przygotowanie

20

min.
Gotowanie

10

min.
Kalorie

220

kcal

Imprezowe koreczki z plasterków salami nadzianych puszystą pastą jajeczną. Drobna przekąska której nikt się nie oprze.

Składniki:

  • 20 plasterków salami z pieprzem

  • 6 jajek

  • 2 łyżki majonezu Kielecki

  • sól i zmielony pieprz

  • 10 sztuk dużych czerwonych winogron

  • 20 sztuk dużych czarnych oliwek


Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z majonezem oraz odrobiną soli i zmielonego pieprzu.
  • Na środku każdego plasterka salami nałóż łyżeczkę pasty jajecznej. Salami zwiń w rulonik którego jeden koniec jest węższy od drugiego.
  • Na krótkie wykałaczki nadziej czarną oliwkę, połówkę winogrono i następnie przekuj rulonik salami, tak by się nie rozwijał.
  • Koreczki ułóż na dekoracyjnym półmisku lub desce.

Instagram @prostepesto

Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto

Facebook ProstePesto

Polub nas na Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*