Przekąska z melonem cantaloupe, szynką parmeńską i mozzarellą w formie wygodnych koreczków. Lekka przystawka po którą goście chętnie sięgają, połączenie słodyczy melona i słonawej szynki świetnie się sprawdza.
Koreczki z melonem i szynką parmeńską
Porcje
10
koreczkówPrzygotowanie
20
min.Wykonanie
20
min.Kalorie
30
kcalWytrawne koreczki z dojrzałym melonem cantaloupe, szynką Prosciutto di Parma i mozzarellą. Lekka przekąska na przyjęcie.
Składniki:
1/2 dojrzałego melona cantaloupe lub żółtego
5 plasterków szynki parmeńskiej
10 kulek sera mozzarella z zalewy
10 listków świeżej bazylii
Sposób przygotowania:
- Melona wydrąż za pomocą łyżki do melona, tworząc estetyczne kuleczki. Jeśli nie posiadasz specjalnej łyżki, pokrój go w równą grubą kostkę.
- Plastry szynki parmeńskiej przekrój na połówki i zwiń w ruloniki.
- Na wykałaczki nadziej listeczek bazylii, kulkę melona, rulonik szynki parmeńskiej i kulkę mozzarelli.
- Gotowe koreczki ułóż na ozdobnym półmisku. Do momentu podania przechowuj pod przykryciem z folii, która zapobiegnie wyschnięciu.
Zobacz @prostepesto na Instagramie i gotuj z nami oznaczając #prostepesto.
Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto