Przepis | Strona główna | Śniadania i przekąski | Koreczki z melonem i szynką parmeńską
Koreczki z melonem i szynką parmeńską

Koreczki z melonem i szynką parmeńską

Przekąska z melonem cantaloupe, szynką parmeńską i mozzarellą w formie wygodnych koreczków. Lekka przystawka po którą goście chętnie sięgają, połączenie słodyczy melona i słonawej szynki świetnie się sprawdza.

Koreczki z melonem i szynką parmeńską

4 z 12 głosów
Autor: Paweł Clad Danie: PrzekąskaKuchnia: WłoskaTrudność: Łatwe
Porcje

10

koreczków
Przygotowanie

20

min.
Wykonanie

20

min.
Kalorie

30

kcal

Wytrawne koreczki z dojrzałym melonem cantaloupe, szynką Prosciutto di Parma i mozzarellą. Lekka przekąska na przyjęcie.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 1/2 1/2 dojrzałego melona cantaloupe lub żółtego

  • 5 plasterków 5 szynki parmeńskiej

  • 10 kulek 10 sera mozzarella z zalewy

  • 10 listków 10 świeżej bazylii


Sposób przygotowania:

  • Melona wydrąż za pomocą łyżki do melona, tworząc estetyczne kuleczki. Jeśli nie posiadasz specjalnej łyżki, pokrój go w równą grubą kostkę.
  • Plastry szynki parmeńskiej przekrój na połówki i zwiń w ruloniki.
  • Na wykałaczki nadziej listeczek bazylii, kulkę melona, rulonik szynki parmeńskiej i kulkę mozzarelli.
  • Gotowe koreczki ułóż na ozdobnym półmisku. Do momentu podania przechowuj pod przykryciem z folii, która zapobiegnie wyschnięciu.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Follow us on Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*