Przepis | Strona główna | Śniadania i przekąski | Pasta kanapkowa z tuńczyka z puszki
Pasta kanapkowa z tuńczyka z puszki

Pasta kanapkowa z tuńczyka z puszki

Przepyszna pasta kanapkowa z tuńczyka z puszki. Pasta jajeczna na kanapki z tuńczykiem w sosie własnym oraz dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasolki z puszki. Domowa pasta kanapkowa którą wszyscy spałaszują ze smakiem. Idealny dodatek do świeżego pieczywa lub bułki z masłem. Pasta jest tak smaczna że można ją zajadać wręcz łyżką prosto z miseczki. Możesz również przygotować z nią przystawkę na przyjęcie – wystarczy rozsmarować tę pastę na słonych krakersach lub pumperniklu.

Kanapkowa pasta jajeczna z tuńczykiem

Kanapkowa pasta jajeczna z tuńczykiem

5 z 2 głosy
Autor: Martyna Pietruszka Danie: ŚniadanieKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Ilość

1

miseczka
Przygotowanie

15

min.
Gotowanie

10

min.
Kalorie

280

kcal

Najlepsza kanapkowa pasta z tuńczyka. Pasta jajeczna z tuńczykiem z puszki oraz z pysznymi dodatkami. Idealna do świeżego pieczywa.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 2 puszki 2 tuńczyka w sosie własnym

  • 4 4 jajka

  • 1 mała puszka 1 kukurydzy

  • 1/2 puszki 1/2 czerwonej fasoli

  • 2 łyżki 2 majonezu Kielecki

  • sól i pieprz


Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotuj na twardo, po czym ostudź w chodnej wodzie. Obierz z łupinek i zetrzyj na drobnych oczkach tarki.
  • Tuńczyka z puszki przełóż na drobne sitko i odsącz z oleju, dodatkowo odciskając dokładnie łyżką. Kukurydzę i czerwoną fasolę odsącz z zalewy.
  • Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj majonez oraz przyprawy, po czym wymieszaj dokładnie. Odstaw do lodówki na 60 minut dla lepszego przeniknięcia smaków.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Follow us on Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*