Przepis | Strona główna | Śniadania i przekąski | Pistacjowa Nutella z białą czekoladą
Pistacjowa Nutella z białą czekoladą

Pistacjowa Nutella z białą czekoladą

Pistacjowa Nutella z białą czekoladą. Brzmi rozkosznie i wierz mi że tak smakuje. Aksamitne pralinki Lindt z białą czekoladą rozpuszczone w kąpieli wodnej i wymieszane z miałkimi pistacjami. Istny obłęd!

Krem pistacjowy z pralinami Lindt white chocolate

5 od 19 osób
Autor: Paweł Clad Danie: KremKuchnia: WłoskaTrudność: Łatwe
Ilość około

400

g
Przygotowanie

30

min.
Gotowanie

10

min.
Kalorie

560

kcal

Pistacjowa Nutella z rozpuszczonymi pralinami Lindt white chocolate. Aksamitny krem z pistacjami i białą czekoladą.

Składniki:

  • 200 g niesolonych pistacji

  • 200 g pralin Lindt z białą czekoladą

  • 30 ml śmietanki kremówki 30 %

  • 30 g oleju kokosowego rafinowanego, bez zapachu


Sposób przygotowania:

  • Pistacje obierz ze zdrewniałych łupin. W garnuszku zagotuj wodę, obrane pistacje gotuj we wrzątku przez 10 minut. Następnie odcedzone orzechy zawiń w ścierkę kuchenną i pocierając nimi wewnątrz, zetrzyj łupiny powlekające.
  • Tak przygotowane pistacje przełóż do blendera i zmiel jak najdrobniej. Powinien powstać miałki proszek, bez większych cząstek pistacji.
  • W kąpieli wodnej na metalowej misce umieść praliny z białej czekolady Lindt, śmietankę kremówkę i olej kokosowy. Podczas podgrzewania, mieszaj silikonową szpatułką i doprowadź do rozpuszczenia.
  • Płynny krem zdejmij z garnka z wrzątkiem, przesyp do niego zmielone pistacje i wymieszaj.
  • Przełóż do słoiczka i przechowuj w chłodnym miejscu do dwóch tygodni,

Jeden komentarz

  1. grzech w czystej postaci z pralinkami Lind

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*