Pistacjowa Nutella z białą czekoladą. Brzmi rozkosznie i wierz mi że tak smakuje. Aksamitne pralinki Lindt z białą czekoladą rozpuszczone w kąpieli wodnej i wymieszane z miałkimi pistacjami. Istny obłęd!
Krem pistacjowy z pralinami Lindt white chocolate
Ilość około
400
gPrzygotowanie
30
min.Gotowanie
10
min.Kalorie
560
kcalPistacjowa Nutella z rozpuszczonymi pralinami Lindt white chocolate. Aksamitny krem z pistacjami i białą czekoladą.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
200 g 200 niesolonych pistacji
200 g 200 pralin Lindt z białą czekoladą
30 ml 30 śmietanki kremówki 30 %
30 g 30 oleju kokosowego rafinowanego, bez zapachu
Sposób przygotowania:
- Pistacje obierz ze zdrewniałych łupin. W garnuszku zagotuj wodę, obrane pistacje gotuj we wrzątku przez 10 minut. Następnie odcedzone orzechy zawiń w ścierkę kuchenną i pocierając nimi wewnątrz, zetrzyj łupiny powlekające.
- Tak przygotowane pistacje przełóż do blendera i zmiel jak najdrobniej. Powinien powstać miałki proszek, bez większych cząstek pistacji.
- W kąpieli wodnej na metalowej misce umieść praliny z białej czekolady Lindt, śmietankę kremówkę i olej kokosowy. Podczas podgrzewania, mieszaj silikonową szpatułką i doprowadź do rozpuszczenia.
- Płynny krem zdejmij z garnka z wrzątkiem, przesyp do niego zmielone pistacje i wymieszaj.
- Przełóż do słoiczka i przechowuj w chłodnym miejscu do dwóch tygodni,
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Follow us on Facebook
Zobacz także:
Puszyste pączki nadziewane budyniową nutelląPłynna czekolada z rozgrzewającym chili
Zupa krem czosnkowy z młodymi ziemniakami
Zupa krem z pieczonych buraków i malin
Proste ciasto czekoladowe bez pieczenia
Zupa dyniowa krem z dyni i jabłka
grzech w czystej postaci z pralinkami Lind