Owoce są produktem spożywczym, którego nie może zabraknąć w diecie człowieka. Bogate w ważne witaminy wzmacniają odporność, chronią przed chorobami, a ze względu na niską kaloryczność mogą być spożywane w większej ilości. Co jednak, jeśli chce się „ubarwić” ich jedzenie? Warto przygotować wtedy owoce pod kruszonką z lodami waniliowymi, by zaskoczyć formą i czerpać przyjemność ze słodkiego smaku.
Z ulubionymi owocami
Owoce dostępne są w sklepach przez cały rok, jednak je również cechuje sezonowość, czyli czas, kiedy jest ich najwięcej i warto wtedy z tego skorzystać. Jednak dodawanie truskawek czy malin kolejny raz do koktajli czy ciast może się znudzić, dlatego można te owoce przykryć warstwą słodkiej kruszonki i zjeść trochę inaczej.
Przygotowanie takiego deseru nie jest czynnością trudno, jak i nie objęta tylko sezonem na dany owoc – można go bowiem przygotować z użyciem jabłek, które są najpopularniejszymi owocami i dostępnymi bez przerwy. Owoce do tego deseru można wybrać również podług tego, co akurat się ma – brzoskwinie mają nie za ładną skórkę? Można ich użyć właśnie do tego rodzaju deseru.