Najlepsze, mistrzowskie śniadanie gotowe w 10 minut. Jaja sadzone smażone z plasterkami chrupiącej szynki i szczypiorkiem. Jajka wręcz doskonałe za sprawą ściętego białka i półpłynnego lejącego się żółtka. Natychmiast po usmażeniu położone na kromkach świeżego pieczywa przesmarowanego warstewką masła. Ciepłe i sycące śniadanie na chłodne poranki.
Dla mnie jajka kurze to prawdziwy skarb. Nie wyobrażam sobie mojej kulinarnej przygody beż używania jaj w swoich przepisach. Zarówno w wypiekach słodkich i słonych, jak i śniadaniach. Jajka na twardo, na miękko, w formie jajecznicy lub jajka sadzone. Ciasta, naleśniki, gofry i bezy. Mój świat bez jajek z pewnością nie byłby taki sam, pełen kulinarnych udanych odkryć. Wybierając jajka w sklepie, koniecznie staram się sięgać po te swojskie, z chowu ściółkowego, ekologiczne. Takie jajka mają zupełnie inny smak, konsystencję i właściwości.