Strona główna » Śniadaniowe parówki serdelki nadziewane serem
Śniadaniowe parówki serdelki nadziewane serem

Śniadaniowe parówki serdelki nadziewane serem

Wyjątkowe śniadanie z nadziewanymi parówkami. Grubiutkie parówki serdelki nadziane pieczarkami i prawdziwym serem mozzarella, zapieczone w piekarniku. Forma podania parówek zapewnia im apetyczność i oryginalność. Śniadanie wychodzi przepyszne.

Parówki nadziewane serem mozzarella i pieczarkami

5 od 6 osób
Autor: Martyna Pietruszka Danie: ŚniadanieKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

2

porcje
Przygotowanie

10

min.
Pieczenie

10

min.
Kalorie

190

kcal

Parówki serdelki nadziewane pieczarkami i serem mozzarella, zapieczone w piekarniku. Pomysł na wyjątkowe śniadanie z podstawowych składników.

Składniki:

  • 4 parówki serdelki

  • 4 pieczarki

  • ser mozzarella (nie z zalewy)

  • DODATKOWO DO PODANIA
  • 1 świeża bułka staropolska

  • masło

  • 1 pomidor malinowy

  • 2 jajka od szczęśliwych kur

  • sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

  • Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą i gotujemy na twardo. Od momentu rozpoczęcia wrzenia przez 8 minut. Po ugotowaniu obieramy z łupinki, przekrawamy na pół i posypujemy szczyptą soli morskiej.
  • Świeżą bułkę kroimy na kromki, smarujemy odrobiną masła. Pomidorka kroimy w ćwiartki, wykrawamy twarde środki. Obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
  • NADZIEWANE PARÓWKI
  • Parówki serdelki nacinamy wzdłuż, by można była je lekko rozchylić i wypełnić nadzieniem. Wykładamy je pokrojonymi w plasterki pieczarkami i tartą mozzarellą.
  • Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, na 10 minut, by ser się roztopił. Układamy na talerzykach z pozostałymi składnikami.

Instagram

Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto

Facebook

Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*