Wyjątkowe śniadanie z nadziewanymi parówkami. Grubiutkie parówki serdelki nadziane pieczarkami i prawdziwym serem mozzarella, zapieczone w piekarniku. Forma podania parówek zapewnia im apetyczność i oryginalność. Śniadanie wychodzi przepyszne.
Parówki nadziewane serem mozzarella i pieczarkami
Porcje
2
porcjePrzygotowanie
10
min.Pieczenie
10
min.Kalorie
190
kcalParówki serdelki nadziewane pieczarkami i serem mozzarella, zapieczone w piekarniku. Pomysł na wyjątkowe śniadanie z podstawowych składników.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
4 4 parówki serdelki
4 4 pieczarki
ser mozzarella (nie z zalewy)
- DODATKOWO DO PODANIA
1 1 świeża bułka staropolska
masło
1 1 pomidor malinowy
2 2 jajka od szczęśliwych kur
sól i świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą i gotujemy na twardo. Od momentu rozpoczęcia wrzenia przez 8 minut. Po ugotowaniu obieramy z łupinki, przekrawamy na pół i posypujemy szczyptą soli morskiej.
- Świeżą bułkę kroimy na kromki, smarujemy odrobiną masła. Pomidorka kroimy w ćwiartki, wykrawamy twarde środki. Obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
- NADZIEWANE PARÓWKI
- Parówki serdelki nacinamy wzdłuż, by można była je lekko rozchylić i wypełnić nadzieniem. Wykładamy je pokrojonymi w plasterki pieczarkami i tartą mozzarellą.
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, na 10 minut, by ser się roztopił. Układamy na talerzykach z pozostałymi składnikami.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Zobacz ProstePesto na Facebooku
- Wszystkie nasze przepisy staramy się przygotować w oparciu o najwyższe standardy żywieniowe. Sprawdź zalecenia, jakie przekazuje Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej i dowiedz się więcej.
Zobacz także:
Krokiety z pieczarkami i żółtym seremJajka faszerowane szynką i szczypiorkiem
Omleciki śniadaniowe z szynką i serem
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i żółtym serem
Zapiekane naleśniki z gruszką i serem pleśniowym
Kanapki z serem żółtym i świeżymi figami