Kompot z suszonych owoców to dla niektórych osób dodatek obowiązkowy na wigilijnym stole. Część osób uwielbia jego charakterystyczny wędzony posmak, ale są też tacy, co za nim nie przepadają. Dzięki naszej nowej recepturze każdy będzie mógł spróbować świątecznego napoju. Będzie on lekko słodki i niesamowicie przyjemny w odbiorze.
Korzenne przyprawy nie muszą grać pierwszych skrzypiec wyłącznie w pierniku, sprawdź, jak przyrządzić kompot z suszu. Dodaj do niego kilka przypraw, a aromat napoju rozejdzie się po całym domu, tworząc prawdziwy świąteczny klimat. Kompot warto zrobić dzień wcześniej i umieścić w lodowce. Podany następnego dnia będzie miał jeszcze więcej walorów smakowo-zapachowych. Potrawy takie jak kutia, uszka, krokiety z kapustą i grzybami czy piernik też możesz przygotować z wyprzedzeniem. Sprawdź też wigilijny kompot z suszonych owoców z fasolą.