Jeśli szukasz pomysłu na wilgotne babeczki, babeczki marchewkowe takie właśnie są. Babeczki z tartą marchewką i siekanymi migdałami, upiekłam je w wersji mini. Zarówno forma do pieczenia babeczek, jak i mini papilotki są z firmy Wilton. Babeczki marchewkowe możesz też upiec w większych, standardowych papilotkach lub foremkach silikonowych, pamiętaj że wtedy musisz wydłużyć czas pieczenia do 30-35 minut. Najlepiej piec je do tak zwanego “suchego patyczka”, dzięki temu możesz mieć pewność że babeczki w środku też się upiekły. Nie ozdabiałam niczym moich babeczek, ponieważ nie chciałam już podbijać ich kolejną dawką cukru. Jeśli jednak chcesz, możesz posypać je cukrem pudrem, udekorować lukrem lub przygotować tradycyjną polewę z serka Philadelphia. Osobiście uwielbiam ciasto marchewkowe posmarowane polewą z serka Philadelphia, jestem pewna że i do tych babeczek byłaby znakomitym wyborem. Polewę możesz przygotować miksując zwyczajnie serek Philadelphia z odrobiną cukru pudru. Dzięki temu uzyskasz słodki serek z delikatnie słoną nutą, który przepysznie komponuje się z marchewkowymi wypiekami.