Strona główna » Babeczki podwójnie orzechowe z kremem
Babeczki podwójnie orzechowe z kremem

Babeczki podwójnie orzechowe z kremem

Intensywnie orzechowa propozycja przygotowania babeczek z kremem. Powstałe babeczki są podwójnie orzechowe, za sprawą zmielonych orzechów włoskich i masła orzechowego. Jeśli choć raz ich spróbujesz, na pewno upieczesz kolejną porcję i kolejną…

Babeczki podwójnie orzechowe z kremem

5 od 12 osób
Autor: Martyna Pietruszka Danie: DeseryKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

15

porcje
Przygotowanie

30

min.
Gotowanie

30

min.
Kalorie

280

kcal

Te babeczki to orzechowa rozkosz! Są wyśmienite, w ich wykonaniu nie ma żadnej filozofii. W dodatku wyglądają tak apetycznie że nie sposób się im oprzeć.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej

  • 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich

  • 150 g masła orzechowego

  • 1 szklanka cukru trzcinowego drobnego do wypieków

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 3 jajka od szczęśliwych kurek

  • 50 g roztopionego masła

  • DEKORACJA
  • 1 opakowanie serka Philadelpia

  • 2 łyżki cukru pudru

  • 250 g truskawek

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
  • Mąkę przesiać do misy, dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować do utworzenia jednolitej konsystencji. Połowę masy rozlać do papilotek. Następnie do każdej włożyć łyżeczkę masła orzechowego i przykryć pozostałą częścią masy.
  • Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
  • W międzyczasie przygotować krem dekoracyjny. Serek Philadelphia zmiksować z cukrem pudem.
  • Chłodne babeczki udekorować kremem oraz kawałkami truskawek.

Instagram

Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto

Facebook

Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto

3 komentarze

  1. mistrzostwo świata słodkości

  2. zrobię je na urodziny córci

  3. niebo w gębie, babeczki ładnie rosną także warto nie nakładać masy do pełna

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*