Intensywnie orzechowa propozycja przygotowania babeczek z kremem. Powstałe babeczki są podwójnie orzechowe, za sprawą zmielonych orzechów włoskich i masła orzechowego. Jeśli choć raz ich spróbujesz, na pewno upieczesz kolejną porcję i kolejną…
Babeczki podwójnie orzechowe z kremem
15
porcje30
min.30
min.280
kcalTe babeczki to orzechowa rozkosz! Są wyśmienite, w ich wykonaniu nie ma żadnej filozofii. W dodatku wyglądają tak apetycznie że nie sposób się im oprzeć.
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka zmielonych orzechów włoskich
150 g masła orzechowego
1 szklanka cukru trzcinowego drobnego do wypieków
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka od szczęśliwych kurek
50 g roztopionego masła
- DEKORACJA
1 opakowanie serka Philadelpia
2 łyżki cukru pudru
250 g truskawek
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
- Mąkę przesiać do misy, dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować do utworzenia jednolitej konsystencji. Połowę masy rozlać do papilotek. Następnie do każdej włożyć łyżeczkę masła orzechowego i przykryć pozostałą częścią masy.
- Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
- W międzyczasie przygotować krem dekoracyjny. Serek Philadelphia zmiksować z cukrem pudem.
- Chłodne babeczki udekorować kremem oraz kawałkami truskawek.
Zobacz @prostepesto na Instagramie i gotuj z nami oznaczając #prostepesto.
Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto
mistrzostwo świata słodkości
zrobię je na urodziny córci
niebo w gębie, babeczki ładnie rosną także warto nie nakładać masy do pełna