Intensywnie orzechowa propozycja przygotowania babeczek z kremem. Powstałe babeczki są podwójnie orzechowe, za sprawą zmielonych orzechów włoskich i masła orzechowego. Jeśli choć raz ich spróbujesz, na pewno upieczesz kolejną porcję i kolejną…
Babeczki podwójnie orzechowe z kremem
15
porcje30
min.30
min.280
kcalTe babeczki to orzechowa rozkosz! Są wyśmienite, w ich wykonaniu nie ma żadnej filozofii. W dodatku wyglądają tak apetycznie że nie sposób się im oprzeć.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
1 szklanka 1 mąki pszennej
1 szklanka 1 zmielonych orzechów włoskich
150 g 150 masła orzechowego
1 szklanka 1 cukru trzcinowego drobnego do wypieków
1 łyżeczka 1 sody oczyszczonej
1 łyżeczka 1 proszku do pieczenia
3 3 jajka od szczęśliwych kurek
50 g 50 roztopionego masła
- DEKORACJA
1 1 opakowanie serka Philadelpia
2 łyżki 2 cukru pudru
250 g 250 truskawek
Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
- Mąkę przesiać do misy, dodać wszystkie pozostałe składniki i zmiksować do utworzenia jednolitej konsystencji. Połowę masy rozlać do papilotek. Następnie do każdej włożyć łyżeczkę masła orzechowego i przykryć pozostałą częścią masy.
- Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
- W międzyczasie przygotować krem dekoracyjny. Serek Philadelphia zmiksować z cukrem pudem.
- Chłodne babeczki udekorować kremem oraz kawałkami truskawek.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Zobacz ProstePesto na Facebooku
mistrzostwo świata słodkości
zrobię je na urodziny córci
niebo w gębie, babeczki ładnie rosną także warto nie nakładać masy do pełna