Wiele jest deserów, które są bardzo popularne i lubiane. Wśród nich są bułeczki cynamonowe, które kojarzą się głównie z jesienią – wtedy też są najczęściej przygotowywane. Wiąże się to jednak z oczekiwaniem na wyrośnięcie ciasta, gdyż ich podstawą jest wykorzystanie drożdży. Czy można przyspieszyć ten proces? Oczywiście – szybkie w wykonaniu także zachwycą tych, którzy po nie sięgną.
Słodki smak jesieni
Cynamon to przyprawa o charakterystycznym zapachu, która wykorzystywana jest przy różnych wypiekach, jednak najbardziej kojarzona jest właśnie z zawijanymi bułeczkami i nadejściem jesieni. Spożywanie cynamonu ma korzystny wpływ na organizm – wykazuje działanie przeciwwirusowe, antybakteryjne, wspomaga przemianę materii, rozgrzewa, co przydaje się w okresie jesienno-zimowym.
Przygotowanie tych szybkich bułeczek to kwestia zaledwie czterdziestu minut – po tym czasie można cieszyć się smacznym podwieczorkiem, jak również przygotować je na późne śniadanie w weekendowy poranek lub zabrać ze sobą do szkoły lub pracy.