Przepis | Strona główna | Kuchnia Amerykańska | Hot dogi śniadaniowe w bułkach pszennych
Hot dogi śniadaniowe w bułkach pszennych

Hot dogi śniadaniowe w bułkach pszennych

Śniadaniowy fast food w zdrowszej wersji, zamiast tradycyjnych bułek lub kanapek. Pomysł na domowe hot dogi z bułek pszennych dostępnych w niemalże każdym markecie: Lidlu, Biedronce, czy Kauflandzie. Bułki nadziane parówkami drobiowymi, kiszoną kapustką i posypane prażoną cebulką.

Miniaturowe domowe hot dogi śniadaniowe

5 od 17 osób
Autor: Martyna Pietruszka Danie: ŚniadanieKuchnia: AmerykańskaTrudność: Łatwe
Porcje

4

porcje
Przygotowanie

5

min.
Gotowanie i Pieczenie

10

min.
Kalorie

240

kcal

Pomysł na domowe hot dogi śniadaniowe z wykorzystaniem tradycyjnych bułek pszennych, kapusty kiszonej, parówki i prażonej cebulki.

Składniki:

  • 4 niewielkie bułki pszenne

  • 4 parówki dobrej jakości

  • 8 łyżek kiszonej kapusty

  • 4 łyżki smażonej cebulki

  • DODATKOWO
  • ketchup

  • sos tysiąca wysp

Sposób przygotowania:

  • Bułki pszenne nacinamy wzdłuż i wydrążamy lekko środek pieczywa, tworząc miejsce dla pozostałych składników. Bułki wkładamy na kilka minut do piekarnika, do przyrumienienia i ogrzania.
  • Parówki gotujemy we wrzątku przez około 3 minuty.
  • Podpieczone bułki nadziewamy sporą ilością kiszonej kapusty, następnie układamy parówki. Po wierzchu posypujemy prażoną chrupiącą cebulką i polewamy sosami.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*