Przepis | Strona główna | Kuchnia Amerykańska | Hot dogi śniadaniowe w bułkach pszennych
Hot dogi śniadaniowe w bułkach pszennych

Hot dogi śniadaniowe w bułkach pszennych

Śniadaniowy fast food w zdrowszej wersji, zamiast tradycyjnych bułek lub kanapek. Pomysł na domowe hot dogi z bułek pszennych dostępnych w niemalże każdym markecie: Lidlu, Biedronce, czy Kauflandzie. Bułki nadziane parówkami drobiowymi, kiszoną kapustką i posypane prażoną cebulką.

Miniaturowe domowe hot dogi śniadaniowe

5 z 18 głosów
Autor: Martyna Pietruszka Danie: ŚniadanieKuchnia: AmerykańskaTrudność: Łatwe
Porcje

4

porcje
Przygotowanie

5

min.
Gotowanie i Pieczenie

10

min.
Kalorie

240

kcal

Pomysł na domowe hot dogi śniadaniowe z wykorzystaniem tradycyjnych bułek pszennych, kapusty kiszonej, parówki i prażonej cebulki.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 4 4 niewielkie bułki pszenne

  • 4 4 parówki dobrej jakości

  • 8 łyżek 8 kiszonej kapusty

  • 4 łyżki 4 smażonej cebulki

  • DODATKOWO
  • ketchup

  • sos tysiąca wysp


Sposób przygotowania:

  • Bułki pszenne nacinamy wzdłuż i wydrążamy lekko środek pieczywa, tworząc miejsce dla pozostałych składników. Bułki wkładamy na kilka minut do piekarnika, do przyrumienienia i ogrzania.
  • Parówki gotujemy we wrzątku przez około 3 minuty.
  • Podpieczone bułki nadziewamy sporą ilością kiszonej kapusty, następnie układamy parówki. Po wierzchu posypujemy prażoną chrupiącą cebulką i polewamy sosami.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Follow us on Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*