Chrupiąca i soczysta surówka z talarków młodej marchewki. Pikantna i słodka jednocześnie, sprawdzi się samodzielnie lub jako surówka do obiadu. Połączenie podstawowych, ogólnodostępnych składników w niepowtarzalnej kompozycji.
Pikantna surówka z plasterków marchewki i papryczki chili
Porcje
4
porcjePrzygotowanie
20
min.Gotowanie
5
min.Kalorie
80
kcalPikantna surówka z talarkami marchwi prosto z Izraela. Chrupiąca marchew, kwaśność cytryny, pikantność papryczek i słodycz. Przepyszna surówka.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
4 młode większe marchewki
4 ząbki czosnku BIO
1/2 papryczki chili
1/2 papryczki jalapeno
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki soku z cytryny
1/2 szklanki oleju
garść posiekanej natki pietruszki
sól do smaku
Sposób przygotowania:
- Marchew obieramy i kroimy w talarki. Ząbki czosnku, papryczki i natkę pietruszki szatkujemy bardzo drobno.
- Plastry marchwi i posiekane składniki mieszamy z cukrem, olejem i sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku solą. Pozostawiamy na 30 minut do przesiąknięcia smaków.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Zobacz ProstePesto na Facebooku