Przepis | Strona główna | Lemoniady i koktajle | Koktajl ze świeżych jagód leśnych na mleku
Koktajl ze świeżych jagód leśnych na mleku

Koktajl ze świeżych jagód leśnych na mleku

Sezon na jagody leśne jest stanowczo za krótki. Każdego lata zamrażam jak najwięcej jagód, by móc delektować się nimi także poza sezonem. Jednak świeże jagody smakują najlepiej.

Koktajl z jagód leśnych na mleku

5 od 23 osób
Autor: Martyna Pietruszka Danie: KoktajlKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

2

porcje
Przygotowanie

10

min.
Wykonanie

10

min.
Kalorie

90

kcal

Koktajl ze świeżych jagód leśnych, z dodatkiem mleka krowiego. Intensywny odcień jagodowy, samo zdrowie w szklance jagodowego koktajlu.

Składniki:

  • 1/2 litra świeżych jagód leśnych

  • 200 ml mleka krowiego 2,5 %

  • 2 łyżki zwykłego cukru

Sposób przygotowania:

  • Jagody leśne umieść w durszlaku i opłukaj zimną wodą. Poczekaj aż nadmiar wody odcieknie i wtedy przesyp je do naczynia, w którym zamierzasz miksować koktajl.
  • Do jagód dodaj szklankę zimnego mleka i cukier. Zmiksuj przez 1 minutę, by każda borówka została zmiksowana.
  • Przelej do szklanek i serwuj najlepiej od razu.

Jeden komentarz

  1. obłędny odcień koktajlu – a smak jeszcze lepszy

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*