Koktajl ze świeżych jagód leśnych na mleku

Koktajl ze świeżych jagód leśnych na mleku

Sezon na jagody leśne jest stanowczo za krótki. Każdego lata zamrażam jak najwięcej jagód, by móc delektować się nimi także poza sezonem. Jednak świeże jagody smakują najlepiej.

Koktajl z jagód leśnych na mleku

5 z 24 głosy
Autor: Martyna Pietruszka Danie: KoktajlKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

2

porcje
Przygotowanie

10

min.
Wykonanie

10

min.
Kalorie

90

kcal

Koktajl ze świeżych jagód leśnych, z dodatkiem mleka krowiego. Intensywny odcień jagodowy, samo zdrowie w szklance jagodowego koktajlu.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 1/2 litra 1/2 świeżych jagód leśnych

  • 200 ml 200 mleka krowiego 2,5 %

  • 2 łyżki 2 zwykłego cukru

Sposób przygotowania:

  • Jagody leśne umieść w durszlaku i opłukaj zimną wodą. Poczekaj aż nadmiar wody odcieknie i wtedy przesyp je do naczynia, w którym zamierzasz miksować koktajl.
  • Do jagód dodaj szklankę zimnego mleka i cukier. Zmiksuj przez 1 minutę, by każda borówka została zmiksowana.
  • Przelej do szklanek i serwuj najlepiej od razu.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Zobacz ProstePesto na Facebooku

Jeden komentarz

  1. obłędny odcień koktajlu – a smak jeszcze lepszy

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*