Sezon na jagody leśne jest stanowczo za krótki. Każdego lata zamrażam jak najwięcej jagód, by móc delektować się nimi także poza sezonem. Jednak świeże jagody smakują najlepiej.
Koktajl z jagód leśnych na mleku
Autor: Martyna Pietruszka
Danie: KoktajlKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje
2
porcjePrzygotowanie
10
min.Wykonanie
10
min.Kalorie
90
kcalKoktajl ze świeżych jagód leśnych, z dodatkiem mleka krowiego. Intensywny odcień jagodowy, samo zdrowie w szklance jagodowego koktajlu.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
1/2 litra 1/2 świeżych jagód leśnych
200 ml 200 mleka krowiego 2,5 %
2 łyżki 2 zwykłego cukru
Sposób przygotowania:
- Jagody leśne umieść w durszlaku i opłukaj zimną wodą. Poczekaj aż nadmiar wody odcieknie i wtedy przesyp je do naczynia, w którym zamierzasz miksować koktajl.
- Do jagód dodaj szklankę zimnego mleka i cukier. Zmiksuj przez 1 minutę, by każda borówka została zmiksowana.
- Przelej do szklanek i serwuj najlepiej od razu.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Zobacz ProstePesto na Facebooku
obłędny odcień koktajlu – a smak jeszcze lepszy