Sezon na jagody leśne jest stanowczo za krótki. Każdego lata zamrażam jak najwięcej jagód, by móc delektować się nimi także poza sezonem. Jednak świeże jagody smakują najlepiej.
Koktajl z jagód leśnych na mleku
Porcje
2
porcjePrzygotowanie
10
min.Wykonanie
10
min.Kalorie
90
kcalKoktajl ze świeżych jagód leśnych, z dodatkiem mleka krowiego. Intensywny odcień jagodowy, samo zdrowie w szklance jagodowego koktajlu.
Składniki:
1/2 litra świeżych jagód leśnych
200 ml mleka krowiego 2,5 %
2 łyżki zwykłego cukru
Sposób przygotowania:
- Jagody leśne umieść w durszlaku i opłukaj zimną wodą. Poczekaj aż nadmiar wody odcieknie i wtedy przesyp je do naczynia, w którym zamierzasz miksować koktajl.
- Do jagód dodaj szklankę zimnego mleka i cukier. Zmiksuj przez 1 minutę, by każda borówka została zmiksowana.
- Przelej do szklanek i serwuj najlepiej od razu.
Zobacz @prostepesto na Instagramie i gotuj z nami oznaczając #prostepesto.
Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto
obłędny odcień koktajlu – a smak jeszcze lepszy