Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem

Masełko czosnkowe na każdą porę

Sprawdza się w zimowe mrozy, jesienne deszcze, upały letnie jak i wiosenne wiatry. Szukasz rozwiązania na doprawienie każdej potrawy? Uwielbiasz pizzę z sosem czosnkowym? Dowiedz się jak przyrządzić i co jest potrzebne do zrobienia masełka czosnkowego na każdą porę. Czosnek ma ogromne właściwości lecznicze, pomaga zwalczać grypę i przeziębienia, a długotrwałe stosowanie tego specyfiku sprzyja zwiększeniu odporności organizmu człowieka.

Masełko czosnkowe na każdą porę

Masełko czosnkowe na każdą porę

5.0 z 1 głos
Danie: MasłoKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

10

porcje
Przygotowanie

30

min.
Wykonanie

5

min.
Kalorie

700

kcal

Masło czosnkowe to nie tylko wyjątkowy smak. To także bomba witaminowa i składniki prozdrowotne zamknięte w czosnku. Spróbuj, wzbogaci smak każdej potrawy.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 4 ząbki czosnku

  • 5 łyżek masła

  • 1 pęczek drobno posiekanej pietruszki (lub szczypiorku)

  • sól

  • pieprz


Sposób przygotowania:

  • Zaczynamy od obrania czosnku z zewnętrznych i suchych liści. Tak przygotowany czosnek kroimy w małe plastry i wkładamy do praski w celu wyciśnięcia z niego jego dobrych właściwości. Jeżeli nie mamy praski to czosnek miażdżymy.
  • Bierzemy z lodówki masło (najlepiej przygotować je przed robieniem masła czosnkowego na każdą porę), gdy jest już mięciutkie dodajemy do niego czosnek i mieszamy dokładnie całość.
  • Kolejnym punktem jest doprawienie masła czosnkowego według uznania. Używamy w tym celu soli i pieprzu.
  • Masło czosnkowe na każdą porę może być używane do: okraszania ziemniaków, pieczonych mięs, chleba, grzanek czy ryby.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Zobacz ProstePesto na Facebooku

Masło czosnkowe na każdą porę wzbogaci smak potraw. Bonusem takiego rozwiązania kulinarnego jest wzmocnienie zdrowia, przede wszystkim odporności. Jeżeli ktoś choruje w domu to przy okazji szybciej wyzdrowieje po spożyciu tak przygotowanego masła czosnkowego. Sprawdza się zarówno w letnie dni, chłodne wiosenne wieczory, jesienne deszcze i jak wiadomo zimowe mrozy.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*