Naleśniki Monte z mleczno - czekoladowym deserem

Naleśniki Monte z mleczno – czekoladowym deserem

Naleśniki na słodko z dodatkiem deseru mleczno – czekoladowego Monte. Naleśniki inne niż inne, niepowtarzalnie smakowite. Mleczno czekoladowe placuszki naleśnikowe najsmaczniejsze ze świeżymi truskawkami i odrobiną kremu Nutella. Istne cudeńko.

Naleśniki budyniowe z deserem Monte

Naleśniki budyniowe z deserem Monte

5.0 z 3 głosy
Danie: NaleśnikiKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Ilość

14

sztuk
Przygotowanie

10

min.
Smażenie

20

min.
Kalorie

130

kcal

Naleśniki na bazie deseru budyniowego mleczno – czekoladowego Monte! Placki naleśnikowe Monte z pysznym deserem.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 200 g Monte ( 4 razy zwykłe małe Monte lub 2 razy deser Monte Max)

  • 4 jajko z chowu ekologicznego

  • 100 ml mleka

  • 200 g mąki orkiszowej lub pszennej tortowej

  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

  • 2 łyżki gorzkiego kakao z wiatrakiem

  • 50 g roztopionego, ostudzonego masła

  • olej rzepakowy do smażenia


Sposób przygotowania:

  • Do misy miksera wbij całe jajka, wlej mleko, zawartość kubeczków z deserami Monte i wystudzone masło. Mokre składniki zmiksuj ze sobą mikserem, rozbijając gluty jajek.
  • Dodaj pozostałe suche składniki przesiane przez sito: mąkę, proszek do pieczenia, prawdziwe kakao. Wszystko razem zmiksuj pozbywając się jakichkolwiek grudek mąki.
  • Rozgrzej patelnię (z nieprzywierającą powłoką) przesmarowaną delikatnie tłuszczem. Na rozgrzaną patelnię wylewaj kolejno chochelkę ciasto, trzymając dłonią za rączkę rozprowadzaj masę naleśnikową po całej powierzchni. Smaż do lekkiego przyrumienienia z każdej ze stron.

Uwagi:

  • Naleśniki podawaj na słodko wedle ochoty: z Nutellą, z białym serkiem, bananami lub świeżymi truskawkami.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Zobacz ProstePesto na Facebooku

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*