Naleśniki na słodko z dodatkiem deseru mleczno – czekoladowego Monte. Naleśniki inne niż inne, niepowtarzalnie smakowite. Mleczno czekoladowe placuszki naleśnikowe najsmaczniejsze ze świeżymi truskawkami i odrobiną kremu Nutella. Istne cudeńko.
Naleśniki budyniowe z deserem Monte
14
sztuk10
min.20
min.130
kcalNaleśniki na bazie deseru budyniowego mleczno – czekoladowego Monte! Placki naleśnikowe Monte z pysznym deserem.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
200 g 200 Monte ( 4 razy zwykłe małe Monte lub 2 razy deser Monte Max)
4 4 jajko z chowu ekologicznego
100 ml 100 mleka
200 g 200 mąki orkiszowej lub pszennej tortowej
1 czubata łyżeczka 1 proszku do pieczenia
2 łyżki 2 gorzkiego kakao z wiatrakiem
50 g 50 roztopionego, ostudzonego masła
olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania:
- Do misy miksera wbij całe jajka, wlej mleko, zawartość kubeczków z deserami Monte i wystudzone masło. Mokre składniki zmiksuj ze sobą mikserem, rozbijając gluty jajek.
- Dodaj pozostałe suche składniki przesiane przez sito: mąkę, proszek do pieczenia, prawdziwe kakao. Wszystko razem zmiksuj pozbywając się jakichkolwiek grudek mąki.
- Rozgrzej patelnię (z nieprzywierającą powłoką) przesmarowaną delikatnie tłuszczem. Na rozgrzaną patelnię wylewaj kolejno chochelkę ciasto, trzymając dłonią za rączkę rozprowadzaj masę naleśnikową po całej powierzchni. Smaż do lekkiego przyrumienienia z każdej ze stron.
Uwagi:
- Naleśniki podawaj na słodko wedle ochoty: z Nutellą, z białym serkiem, bananami lub świeżymi truskawkami.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Follow us on Facebook
Zobacz także:
Przepis na naleśniki z objaśnieniemZapiekane naleśniki z kurczakiem po meksykańsku
Zapiekane naleśniki z gruszką i serem pleśniowym
Cienkie ciasto na naleśniki
Puszyste amerykańskie naleśniki pancakes z USA
Zielone naleśniki szpinakowe z kurczakiem