Tradycyjna sałatka jarzynowa, jak u mamy. Każda pani domu powinna znać poniższy przepis, bo to prawdziwy klasyk polskiej kuchni. Wersja zmodyfikowana poprzez dodatek soczystego i chrupiącego jabłka pokrojonego w kostkę. Dodatek jabłka podkreśla smak sałatki jarzynowej, dzięki niemu nie jest mdła.
Jednocześnie chcę polecić tą sałatkę na zbliżające się święta Wielkanocne. U mnie w domu sałatka gości zawsze przy świątecznym stole, gdyż jest nieodzownym elementem śniadania wielkanocnego.
Dzięki temu że warzywa gotujemy w łupinkach, zachowają one więcej wartości odżywczych. Zapamiętajmy więc, żeby ich z rozpędu nie obrać ze skórki.
Sałatka rewelacja! Zawsze robiłam sałatkę z ogókiem kiszonym,bez dodatku jabłka i musztardy.
Mała zmiana składników, a tak znacząca różnica.
Wszystkim bardzo smakowała więc od teraz będzie sałatka jarzynowa według tego przepisu.
Dziękuję.
z tą sałatką żadna inna nie może się równać
Będzie na śniadanko wielkanocne postanowione