Delikatny twarożek kanapkowy z rzodkiewką i ogórkiem gruntowym to propozycja na naturalną pastę kanapkową dla niemowlaka rozpoczynającego swoją przygodę z jedzeniem. Twarożek z drobno startą rzodkiewką i ogórkiem gruntowym, połączony odrobiną kwaśnej śmietany. Oblepia dziecięce paluszki przez co maluch może je oblizywać i w ten sposób próbować nowości. Jeśli Twoje dziecko podobnie jak moja córeczka uwielbia chleb w każdej postaci, możesz przygotować kanapki z twarożkiem. Dodatkowo do śniadania zaserwuj też świeże owoce, dając dziecku wybór. Egzotyczna marakuja i słodka pomarańcza sprawdzą się super. Sama Droga Mamo oczywiście nie zapomnij przygotować kanapki też dla siebie! Swój twarożek możesz dodatkowo doprawić, wystarczy że gotową kanapkę oprószysz solą i zmielonym pieprzem – pyszne śniadanie również dla Ciebie. Zachęcam Cię do gotowania i jedzenia tego samego co Twój maluszek, zaoszczędzisz wtedy mnóstwo cennego czasu.
Talerzyk który ostatnio często pokazuję to mysz Little Chums od Lassig – link do strony Lassig Polska znajdziesz poniżej, pod przepisem. To jedyny talerzyk który sprawdza się u nas już na początku przygody z jedzeniem, wszystkie inne za bardzo rozpraszają córeczkę, przez co ciężko skupić jej się na jedzeniu. Natomiast mysz dobrze trzyma się stołu, jest wystarczająco głęboka, a środkowa przegródka na tyle duża, że łatwo manewrować w niej kawałkami jedzenia. Gdyby nie ten talerzyk, pewnie serwowałabym jedzenie na blacie krzesełka.