Przepis | Strona główna | Kuchnia Polska | Wiosenna zupa z fasolką bobem i groszkiem
Wiosenna zupa z fasolką bobem i groszkiem

Wiosenna zupa z fasolką bobem i groszkiem

Szczegóły:

Porcje

4

Przygotowanie

5 minut

Gotowanie

15 minut

Kalorie

55 kcal / 100 g

Istnie wiosenna zupa z bukietem zielonych warzyw. Ciesząca nie tylko oczy ale i kubki smakowe. Można zmodyfikować ją dodając inne warzywa, takie jak: kalafior, brokuł, korzeń pietruszki.

Wiosenna zupa z fasolką bobem i groszkiem

Wiosenna zupa z fasolką bobem i groszkiem

5 z 17 głosów
Autor: Martyna Pietruszka Danie: ZupyKuchnia: PolskaTrudność: Średnia
Porcje

4

porcje
Przygotowanie

5

min.
Gotowanie

15

min.
Kalorie

55

kcal

Zielona zupa z zielonych warzyw z młodym bobem. Przepyszna zupa która cieszy oczy i kubki smakowe. Można przygotować ją z mrożonych składników warzywnych.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 1/2 L 1/2 bulionu warzywno – drobiowego

  • 100 g 100 bobu

  • 100 g 100 zielonej fasolki szparagowej

  • 50 g 50 zielonego groszku

  • 50 g 50 gęstej śmietany do zup 18 %

  • sól i czarny pieprz


Sposób przygotowania:

  • Bulion może być z dnia poprzedniego. Należy go przecedzić przez sito i podgrzać.
  • Do gotującego się bulionu, wsypujemy nasze zielone warzywka. Użyłam wszystkich warzyw w postaci mrożonej. Gotujemy 15 minut do miękkości bobu.
  • Zupę doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zakłócamy gęstą śmietanką.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Follow us on Facebook

Jeden komentarz

  1. Zupka z zielonymi warzywami jest przepyszna i prezentuje się pięknie

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*