Soczyste koreczki ze schłodzonym arbuzem gwarantują furorę podczas przyjęcia. Błyskawiczne w wykonaniu, genialne połączenie różnorodnych smaków.
Koreczki z arbuza, fety i czarnych oliwek
Porcje
10
porcjePrzygotowanie
10
min.Gotowanie
5
min.Kalorie
190
kcalEkspresowe koreczki z soczystego arbuza, słonej fety i czarnych oliwek. Koreczki przygotujesz błyskawicznie, gwarantują że zrobią furorę wśród gości.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
schłodzony arbuz
ser feta Favita
czarne oliwki bez pestek
Sposób przygotowania:
- Miąższ arbuza kroimy w niewielką kostkę, oczyszczamy z ewentualnych pestek. Jeśli mamy możliwość zakupu arbuza bezpestkowego, proces będzie łatwiejszy.
- Fetę kroimy w kostkę podobną wielkością do kostek arbuza. Ciemne oliwki kroimy na połówki.
- Składniki nabijamy na wykałaczki i układamy na talerzykach.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Follow us on Facebook
Zobacz także:
Koreczki z melonem i szynką parmeńskąMeloniada napój z melonów i arbuza
Gazpacho – chłodnik arbuzowo pomidorowy
Orzeźwiający tropikalny drink z mini arbuzów
Sałatka caprese z porzeczką i arbuzem
Smoothie z arbuzem i truskawkami na upalne dni