Błyskawiczne i bezproblemowe babeczki dla dzieci i dorosłych. Babeczki nie zawierają w składzie cukru, ani mąki. Naturalnym słodzidłem jest banan i jabłko, natomiast bazą całej masy są płatki owsiane pełnoziarniste. Przepis jest genialnie prosty w wykonaniu, nie wymaga użycia miksera. Banana należy rozgnieść widelcem, jabłko zetrzeć na tarce, następnie owoce należy wymieszać z pozostałymi składnikami. Później już tylko trzeba wszystko przelać do mini papilotek, upiec w piekarniku i poczekać aż wystygną. Pomysł na babeczki owsiano – bananowe sprawdzi się dla dzieci rozszerzających dietę metodą BLW, ale także dla starszaków, np. do żłobka czy przedszkola jako poczęstunek dla innych dzieci. Z pewnością żaden z rodziców nie będzie miał nic przeciwko jeśli dziecko zje takie zdrowe ciasto. To takie zdrowe łakocie które możesz podać dzieciom podczas przyjęcia i każdy będzie zadowolony, zarówno dziecko jak i rodzic. Babeczki upiekłam w mini papilotkach i formie do wypieku babeczek z firmy Wilton, każda papilotka ma średnicę około 5 centymetrów.