Gofry jabłkowe to ostatnio mój numer 1 jeśli chodzi o wypiekanie domowych gofrów. Ostatnio odwiedziłyśmy z córeczką bliską rodzinę, spacerowałyśmy po sadzie i nazbierałyśmy dla siebie całe mnóstwo polskich jabłek, w tym moich ukochanych papierówek. Śmiało stwierdzam że z papierówkami gofry wychodzą najlepsze. Papierówka szybko się praży i mięknie, starta na tarce po 3 minutach w gofrownicy zamienia się w przepyszny jabłkowy mus. Jeśli masz dostęp do tego gatunku jabłek, spróbuj ich koniecznie, są cudowne. Bardzo niedoceniane. Dużo osób które posiada te stare jabłonki w swoich przydomowych sadach, nie obiera ich nawet. Jabłka spadają samoistnie z drzew i gniją, nie potrafię tego pojąć. Ludzie kupują jabłka w sklepach, które są bez smaku, a w swoich ogrodach mają dostęp do takich pysznych jabłuszek.