Kultowe ciasto bez pieczenia, tak smaczne i wciągające jak słynne ciasto 3 BIT. Ciasto na herbatnikach z różnymi rodzajami czekolad, śmietanką i mascarpone i oczywiście królową przepisu – pszenicą ekspandowaną w miodzie. Inspirowane pysznym batonikiem Kinder Country. Charakterystyczny smak Kinder Country pochodzi głównie od mlecznej czekolady oraz chrupiących płatków ryżowych czy też innej posypki znajdujących się na zewnątrz ciasta. To pyszna słodka przekąska, która jest popularna w wielu krajach i ceniona za swoje wyjątkowe połączenie tekstur i smaków.
Ciasto Kinder Country – ciekawostki
Kinder Country to pyszne ciasto, które jest produkowane przez znaną markę Kinder. Oto kilka ciekawostek na temat tego deseru. Kinder Country jest inspirowane popularnym batonem o tej samej nazwie, który jest dostępny w wielu krajach. Ciasto zostało stworzone, aby przekształcić smak tego batona w formę deseru. Charakterystyczną cechą Kinder Country jest obecność dwóch zewnętrznych warstw mlecznej czekolady, które nadają mu bogaty smak i chrupkość.
Wnętrze ciasta skrywa delikatne, kremowe nadzienie oraz chrupiące płatki ryżowe, co tworzy interesującą i zróżnicowaną teksturę. Ciasto Kinder Country jest często dostępne w postaci porcjonowanych batoników lub w większych opakowaniach, co sprawia, że jest wygodne do podzielania się lub spożywania w dowolnym miejscu. To deser, który cieszy się popularnością wśród miłośników słodkości, zwłaszcza tych, którzy lubią połączenie mlecznej czekolady z chrupiącymi dodatkami.
Jak do ubitej i zimnej śmietanki doda się ciepłą,rozpuszczoną czekoladę i zmiksuje (tak jest w tym przepisie) to się zważy. Trzeba ją wolno wlewać i delikatnie wymieszać! Niestety dla kulinarnego laika jest to istotne.
Ciasto do śmieci. Gdy dodacie rozpuszczoną czekoladę (w kompieli wodnej) do masa śmietanowej to po chwili się zważa i robi się płynna. Nie polecam.
Kurczaki, nie wiem jaki mógł być powód. Tyle razy robiliśmy i znajomi też, nie spotkaliśmy się jednak z tym, żeby śmietana się zważyła. Czy na pewno ze śmietaną wszystko było OK?
U mnie to samo 🙁 nie jestem doświadczona w ciastach i dodałam czekoladę tak jak w opisie i śmietana się zważyła zrobiła się płynna 🙁 powinna Pani zmienić opis przepisu 🙁
To najprostsze ciasto na świecie, robię je często i zawsze wychodzi. Musiała Pani zrobić coś inaczej.
Zrobiłam i jest pyszne 😋😋
Genialne. Chyba będzie moim ulubionym. Posypuję je czasami kokosem. Mało pasuje ale uwielbiam kokos
Czy czekolada miala musi byc zimna?
Nie podgrzewamy czekolady do wysokiej temperatury, bo się zetnie. Roztapiamy delikatnie w kąpieli wodnej i od razu wlewamy do ubitej śmietanki – inaczej się zestali, a musi był płynna.
Kurcze u mnie coś nie tak z tą białą warstwą, a robilam juz 2 razy. Jakby się “zważała”…
pół litra śmietanki na druga warstwę🤔🤔🤔??
W przepisie jest 400ml śmietany z czego 200ml do białej warstwy (krok 3) a 200ml do warstwy czekoladowej (krok 4)