Delikatne kotleciki rybne z dorsza w skorupce z panierki. Panierka jest również delikatna i miękka, jak skorupka Crème brûlée. Można również usmażyć je tradycyjnie na tłuszczu, jednak wersja z piekarnika jest lżejsza i zdecydowanie zdrowsza w szczególności dla najmłodszych. Wersja smażona mogłaby okazać się zbyt ciężkostrawna. Masę na kotleciki możesz podzielić, część przeznaczoną dla dorosłych dodatkowo doprawić solą i pieprzem. My zjedliśmy bez przypraw, gdyż córka często podkrada jedzenie z naszych talerzy. Przyzwyczailiśmy się już do smaku potraw bez soli, nie brakuje już nam tego. Córce kotlety rybne bardzo zasmakowały, jeśli podaję jej rybę lub mięso zawsze je ze smakiem.
Do obiadu zaserwowałam także pieczone talarki ziemniaczane. Obrane ziemniaki pokroiłam na cienkie plasterki, skropiłam olejem słonecznikowo – rzepakowym i oprószyłam ziołami prowansalskimi. Wymieszałam dłońmi rozprowadzając przyprawę po ziemniakach. Piekłam na blasze jednocześnie z kotletami rybnymi.