Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem

Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem

Nie wyobrażam sobie śniadaniowego pieczywa, bez dodatku masła. Kanapka posmarowana margaryną najzwyczajniej nie jest dla mnie tą samą kanapką. Dlatego margarynie mówię stanowcze nie! nie smakujesz mi! nie znajdziesz się na moim chrupiącym chlebie!

Post dedykuję miłośnikom masła. W związku z tym chciałabym podzielić się prostym kanapkowym trikiem. Urozmaici Wasze śniadania i kanapki.

Masło do pieczywa z pietruszką i szczypiorkiem

5.0 z 11 głosów
Autor: ProstePesto Danie: DodatkiKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Porcje

100

porcje
Przygotowanie

10

min.
Gotowanie

1

min.
Kalorie

735

kcal

Wyjątkowe smarowidło do chrupiącego pieczywa z natką pietruszki i szczypiorkiem. Przygotowanie zajmuje kilka chwil. Masełko urozmaici każdą kanapkę.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • 200 g masła (jedna kostka)

  • 1 pęczek szczypiorku

  • 1 pęczek zielonej pietruszki

  • sól morska


Sposób przygotowania:

  • Masło należy rozgnieść widelcem lub rozluźnić przy pomocy miksera. Dlatego masełko powinno być w temperaturze pokojowej, w miarę miękkie.
  • Bukiety szczypiorku i pietruszki posiekać dość drobno.
  • Zieleninę połączyć z masłem przy pomocy widelca lub miksera. Doprawić delikatnie solą do smaku.
  • Posmarować chrupiący chleb masłem z zieleniną. Zajadać z samym masłem lub w postaci złożonej kanapki z szynką i pomidorem. Smacznego.

Uwagi:

  • Pęczki zieleniny mogą być różnej wielkości. Natomiast zawartość zieleniny w maśle należy dostosować do własnych upodobań.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Zobacz ProstePesto na Facebooku

Jeden komentarz

  1. Kuchareczka

    Smaczne urozmaicenie dla klasycznego masła, idealne do kanapki

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*