Bardzo zdrowe śniadanie, które dostarczy energii i komfortowej sytości. Owsianka gotowana z chudym mlekiem roślinnym, podana ze świeżymi figami i bakaliami. Wartościowy posiłek w ciągu dnia dla lepszej pracy umysłu i lepszego samopoczucia.
Śniadaniowa owsianka ze świeżymi figami, migdałami i orzechami włoskimi
Porcje
1
porcjePrzygotowanie
10
min.Gotowanie
5
min.Kalorie
140
kcalPłatki owsiane ze świeżymi figami, płatkami migdałów i orzechami włoskimi. Owsianka gotowana na chudym mleku roślinnym.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
4 łyżki 4 płatków owsianych
1 łyżka 1 nasion chia
1 łyżeczka 1 ksylitolu
1 1 świeża figa
garść migdałów w płatkach
gaść orzechów włoskich
100 ml 100 chudego mleka roślinnego (lub krowiego)
100 ml 100 wody przefiltrowanej
Sposób przygotowania:
- Płatki owsiane wsyp do garnka wraz z nasionami chia i odrobiną cukru brzozowego. Wlej wodę i mleko. Możesz użyć zarówno mleka krowiego, jak i roślinnego, np. mleka z nerkowców.
- Całość zagotuj przez 5 minut, by płatki owsiane nie rozgotowały się. Mieszaj cały czas podczas gotowania, obserwując garnek unikniesz wykipienia zawartości.
- Owsiankę przelej do miski, możesz odstawić ją na chwilę by przestygła. Po czym udekoruj płatkami migdałów, łuskanymi orzechami włoskimi i plastrami świeżej figi.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Follow us on Facebook
Zobacz także:
Migdałowe smoothie ze świeżymi figamiKokosowa owsianka z mango i rodzynkami
Owsianka z prażonymi jabłkami i migdałami
Piernikowa owsianka korzenna
Śniadaniowa owsianka na mleku z truskawkami
Bułki owsiane z owsianką gotowaną na mleku
śniadanie które zaspokaja głód na długie godziny