Pojawienie się truskawek na straganach i bazarach to symbol zbliżającego się lata. Cały rok czekaliśmy na ten smak polskich truskawek. Już w czerwcu można spotkać szklarniowe owoce, a parę tygodni później te dojrzewające pod gołym niebem w promieniach słońca.
Gdy tylko pojawiają się truskawki czas aby nasze menu wypełniło się tymi aromatycznymi owocami. Czas na ciasta truskawkowe, desery a także lekkie obiady. Skoro już o obiadach truskawkowych mowa, to nie sposób nie wspomnieć o smaku dzieciństwa, czyli o makaronie z truskawkami.
Przedstawiamy więc przepis na makaron z truskawkami. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Doskonale znany starszemu pokoleniu i troszkę zapomniany dziś, gdzie przeważnie na obiad musi być mięso. Może wynika to też z cen truskawek na bazarkach, ale od czasu do czasu można sobie dogodzić. Gwarantujemy, że przepis na makaron z truskawkami zasmakuje wszystkim, nawet największym niejadkom. Szczególnie że jest wzbogacony niespodzianką w postaci zatopionych kostek czekolady pomiędzy makaronem a truskawkowym musem.
Oj tak, pamiętam z dzieciństwa, aż smak mnie naszedł i w weekend sobie ugotuję