Przepis | Strona główna | Kuchnia Polska | Śniadaniowy omlet koperkowy
Śniadaniowy omlet koperkowy

Śniadaniowy omlet koperkowy

Jeśli tak jak ja jesteś miłośnikiem i zwolennikiem zajadania się jajkami w porze śniadaniowej, ten przepis jest stworzony dla Ciebie. Osobiście uwielbiam jajka na śniadanie w każdej postaci: jajecznica, pasta kanapkowa, jajka na twardo i na miękko, naleśniczki, placuszki i omlety. Mogę jeść te rzeczy na zmianę, na okrągło. Ostatnio chcąc jeszcze bardziej urozmaicić swoje jajeczne specjały, dodałam do ciasta na omlety świeżo posiekany koperek prosto z działki. Szczerze jeśli chodzi o omlet wytrawny, omlet koperkowy rządzi, jest przepyszny. Spróbuj koniecznie!

Omlety z siekanym koperkiem

5 z 1 głos
Autor: Martyna Pietruszka Danie: ŚniadanieKuchnia: PolskaTrudność: Łatwe
Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Porcje

4

porcje
Przygotowanie

5

min.
Gotowanie

10

min.
Kalorie

160

kcal

Jajeczny omlet śniadaniowy ze świeżym koperkiem. Wytrawny omlet śniadaniowy który z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Składniki:

  • 4 jajka

  • 4 czubate łyżki gęstej śmietany 18 %

  • 4 czubate łyżki mąki pszennej

  • 4 łyżki świeżo posiekanego koperku

  • odrobina oleju słonecznikowo – rzepakowego


Sposób przygotowania:

  • Jajka, śmietanę i mąkę zblenduj mikserem na gładką masę, bez pozostałości grudek. Dodaj drobno posiekany koperek i wymieszaj.
  • Rozgrzej dobrze patelnię przesmarowaną pędzelkiem zanurzonym w oleju. Na rozgrzaną patelnię wylej porcję ciasta, usmaż po obu stronach. Z podanych proporcji wyjdą 4 duże omlety.

Instagram @prostepesto

Obserwuj @prostepesto i oznaczaj nas #prostepesto

Facebook ProstePesto

Polub nas na Facebook

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*