Przepis na perfekcyjny i banalnie prosty w przygotowaniu jabłecznik, bez użycia miksera. W zamian za to ze sprzętu potrzebne jest sitko do przesiana mąki oraz ostra tarka o grubych oczkach. Ciasto piekłam w kwadratowej brytfannie o wymiarach 24 cm x 24 cm, możesz też upiec w okrągłej tortownicy o średnicy około 23 centymetry. Tego ciasta z jabłkami przygotowanego wedle poniższego przepisu nie da się zepsuć!
Zawartość kasza mannej jest niezwykle istotna! Po upieczeniu na wierzchu ciasta powstaje coś w rodzaju chrupiącej skorupki, przypominającej w smaku kruszonkę.
Dodam też, że zaraz po upieczeniu ciężko wyjąć jeszcze gorący ukrojony kawałek. Po przestudzeniu ciasta o zdecydowanie łatwiej ciasto się nakłada, bez zbędnych zniszczeć i z zachowaniem estetycznego kształtu poszczególnych kawałeczków.
wreszcie jakieś ciasto mi wyszło, a nie jakiś zakalec. doskonały i magiczny przepis i najważniejsze że wychodzi
ten przepis to magia 🤩 szukałam przepisu bo popsuł mi się mikser, no i proszę bez miksera też można
genialny przepis! nie wierzyłam że się uda ale wyszedł boski jabłecznik pod kruszonką
najlepszy przepis i najsmaczniejsze ciasto jabłkowe na świecie