Ten przepis jest tak samo banalny jak przepis na tosty. Postanowiłam go jednak dodać, bo z pewnością nie każdy wie że można przygotować tortillę w ten sposób. Do przepisów potrzebujesz gotowych placków tortilli dobrej jakości, ja użyłam tortilli pszennej, ale możesz również użyć tortilli pełnoziarnistej. Na połówkę placka tortilli połóż szynkę, ser żółty i pokrojoną paprykę. Następnie tortillę złóż na pół zamykając nadzienie w środku i włóż do opiekacza lub grilla elektrycznego. Możesz potrzymać tylko chwilę żeby ser żółty się roztopił, lub nieco dłużej jeśli chcesz by tortille były bardziej chrupiące. Ten przepis to świetny patent na szybkie śniadanie lub kolację. Zapiekane tortille smakują dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Rozpoczął się właśnie kolejny rok szkolny, ten przepis jest bardzo szybki w przygotowaniu i świetnie się sprawdzi na śniadanie dla dzieci przed wyjściem do szkoły. Myślę że każde dziecko zje taką opiekaną tortillę ze smakiem. Na samym dole strony pod przepisem znajdziesz zdjęcie talerzyka śniadaniowego mojej córki z wykorzystaniem przepisu.