Krem do tortu z dodatkiem pralinek Giotto i białej czekolady. Krem jest bardzo prosty w wykonaniu i obłędnie pyszny. W środku delikatnie wyczuwalne są drobne kawałeczki orzeszków laskowych i wafelków z pralinek. Krem jest słodki, ale nie za słodki. Najlepiej połączyć go w torcie z chrupką czekoladowo – orzechową oraz kremem owocowym, np. kremem z czarnej porzeczki lub kremem z jagód leśnych. Taka kompozycja będzie idealna pod względem smaku, a także pięknie będzie się prezentowała w przekroju tortu. Proporcje poniższego kremu będą odpowiednie do tortu o średnicy 16-17 centymetrów. W przypadku 16 centymetrów warstwa kremu będzie spora, w przypadku 17 centymetrów nieco mniejsza ale nadal odpowiednia. Pamiętaj by zarówno masa Giotto jak i serek mascarpone były bardzo mocno schłodzone przed połączeniem ich, w innym wypadku gotowy krem może wyjść zbyt rzadki.