Pomysł na mięciutkie wytrawne naleśniki z dodatkiem sera żółtego i koperku. Z podanych proporcji wychodzi 6 dużych naleśników. Naleśniki z łatwością się smażą, nic nie przywiera do patelni, bezproblemowo można je przewrócić na drugą stronę. Do smażenia naleśników i placuszków używam zawsze specjalnej nieprzywierającej patelni dedykowanej do naleśników, to jest klucz do sukcesu. Większość z nas kojarzy naleśniki z jakąś słodką formą, dlatego pokażę Ci że naleśniki można też z łatwością przygotować na słono. Gotowe naleśniki możesz podawać solo bez niczego lub posmarować je serkiem śmietankowym lub jogurtem naturalnym i zwinąć w rulonik. Takie naleśniki są dobrym pomysłem na wartościowe śniadanie w domu albo drugie śniadanie na wynos, możesz z łatwością zapakować je w pudełko typu lunchbox i zjeść bezproblemowo w każdych warunkach. Na samym dole strony pod przepisem znajdziesz talerzyk śniadaniowy mojej córki z wykorzystaniem przepisu.