Lody chałwowe z czystym sumieniem można określić mianem najsmaczniejszych lodów na świecie. Ulubione lody dzieci i dorosłych. Deser idealny zarówno w smaku, jak i w sposobie przyrządzenia.
Dzięki zawartości chałwy lody są puszyste oraz niezwykle aksamitne. Ich zaletą jest to, że nie zamarzają na twardą bryłę. Do wykonania lodów z tego przepisu nie jest potrzebna maszyna do lodów, ani żadne inne skomplikowane urządzenie. Za pomocą tradycyjnego miksera ręcznego, połączymy poszczególne składniki i napowietrzymy masę zapewniając jej puszystość.
Musicie spróbować chociaż raz. Gwarantuję że na jednym razie się nie skończy.
Jak sami widzicie przepis jest nieskomplikowany i prosty. W przeciwieństwie do innych przepisów, lody chałwowe nie wymagają częstego ponownego miksowania po rozpoczęciu procesu mrożenia. Lody same w sobie są puszyste i odpowiednio napowietrzone. Oczywiście proces dodatkowego mieszania im nie zaszkodzi, ale nie jest konieczny.
Życzę smacznego.
Do większości przepisów na lody trzeba mieć maszynę do lodów, ten jest idealny do zwykłego miksera! Lody chałwowe zniknęły w ciągu 1 wieczora.