Prawdziwy polskie obiad bez dodatku warzyw jest dla mnie niekompletny i mdły. Jak pyszne danie nie byłoby, bez surówki czy sałaty nigdy nie będzie mi smakowało tak bardzo. Do obiadu koniecznie muszą być mizeria, colesław, kapusta zasmażana lub jakaś inna świeża surówka Na przykład surówka z rzodkiewki. To bardzo zdrowy nawyk, ponieważ warzywa powinny zajmować znaczną większość naszego talerza podczas każdego posiłku. Rzodkiewka przeważnie towarzyszyła mi jako dodatek do śniadaniowych kanapek. Pewnego razu trafiłam w sieci na instagramerkę która jadła surówkę z rzodkiewki i wtedy mnie olśniło. Przygotowałam ją na szybko ze śmietaną i przyprawami, wyszło coś cudownego. Idąc tym tropem w kolejnych dniach przyrządziłam surówkę z kalarepy i białej rzodkwi, czemu tak późno na to wpadłam? Smacznego Kochani!