Dla niektórych karp w galarecie to przysmak, bez którego uroczysta kolacja nie byłaby taka sama. Ryba w takiej odsłonie ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Jeśli lubicie karpia, spróbujcie przyrządzić go w nieco lżejszej wersji. Pomoże wam w tym przepis Wojciecha Modesta Amaro. Karp w galarecie z warzywami z pewnością błyskawicznie zniknie z półmiska podczas wieczerzy wigilijnej. Szef kuchni – Wojciech Amaro i jego restauracja Atelier to laureaci gwiazdki Michelin. Jest to bardzo zaszczytne wyróżnienie, które przyznaje się jedynie najlepszym restauracjom na świecie. Warto więc skorzystać z pomysłów Amaro, bo wygląda na to, że restaurator zna się na rzeczy. Kuchnia Amaro to proste i niewymyślne rozwiązania. Doskonały trik, czyli namoczenie rodzynek w soku z kiszonych ogórków, całkowicie odmienia smak tego dania.