Zupa z mnóstwem jarzyn i mnóstwem witamin. Bardzo smaczna i dietetyczna i o przepięknych barwach natury. Zdrowy i wartościowy posiłek, w dodatku lekkostrawny.
Wiosenna zupa jarzynowa z młodych warzyw
Porcje
4
porcjePrzygotowanie
10
min.Gotowanie
40
min.Kalorie
75
kcalWiosenna zupa o przepięknych barwach naturalnych jarzyn. Bomba witaminowa pochodząca z młodych warzyw. Zdrowy i szybki posiłek.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
1 porcja rosołowa
2 2 marchewki
1 korzeń 1 pietruszki
1 1 cebula
4 4 ziemniaki
brukselka
fasolka szparagowa
zielony groszek
1 1 swojska kiełbasa
posiekany koperek
3 3 ziarenka ziela angielskiego
3 3 liście laurowe
sól i pieprz
50 ml 50 śmietany do zup
Sposób przygotowania:
- Porcję rosołową, cebulę oraz pokrojone: marchewki, pietruszkę i ziemniaki włożyć do garnka razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Wlać 1 litr zimnej wody i gotować przez 20 minut.
- Pokrojoną w plasterki kiełbasę podsmażyć na patelni, po czym przełożyć do naszego wywaru. Dodać także pozostałe zielone warzywa: brukselkę, fasolę, groszek i posiekany koperek. Gotować kolejne 20 minut.
- Pod sam koniec doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Można zakłócić także zupę śmietaną.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Follow us on Facebook
Zobacz także:
Zupa jarzynowa z klopsikami mięsnymiTradycyjna sałatka jarzynowa z soczystym jabłkiem
Wiosenna zupa z fasolką bobem i groszkiem
Aromatyczna zupa kalafiorowa
Zupa krem czosnkowy z młodymi ziemniakami
Rozgrzewająca zupa czosnkowa