Klopsiki z patelni duszone w kremowym sosie koperkowym. Tradycyjny domowy obiad, którym nie pogardzi nikt z domowników. Klopsiki wychodzą soczyste i bardzo aromatyczne, za sprawą dodatku czosnku i podsmażonej cebulki. Sos zawdzięcza swój wyjątkowy smak klopsikom, które uwalniają część aromatu do sosu własnego. Polecam zrobić klopsiki małej wielkości przypominającej orzech włoski. Nieduże klopsiki usmażą się najszybciej, jednocześnie ładniej się prezentują. Najbardziej lubię podawać ten obiad z kaszą gryczaną prażoną oraz mizerią. Na samym dole strony pod przepisem znajdziesz talerzyk obiadowy mojej córki skomponowany z wykorzystaniem poniższego przepisu na klopsiki w sosie koperkowym. Zapraszam również do odwiedzenia innych przepisów na klopsiki: klopsiki w sosie własnym, klopsiki pieczone w koperkowym beszamelu, klopsiki w sosie pieczarkowym lub klopsiki w sosie pomidorowym.